Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az archívum

Cikkek találhatók

2020.10.03

Avarégetés, avagy a füst másik oldala

/ Menüpont: Mai tükör / Hozzászólások: 0
Azok, akik kertes házban élnek, és nem szakítottak még végérvényesen a hagyományokkal, bizonyára nehezen fogják viselni a januárban életbelépő törvényt, melynek értelmében tilos a kerti hulladékok nyílttéri égetése. A törvény nem új, viszont az 1995-ös törvény lehetőséget biztosított az önkormányzatoknak, hogy rendeletekben szabályozzák a kerti tüzeléseket. Legtöbb helyen heti 2 nap engedélyezték a tüzelést. A törvény lényegében most sem változott, csupán kikerült belőle az a rész, amely lehetővé tette a helyi szintű megengedő rendeletek létrehozását.
Miért probléma a tüzelés?
Aki vidéken él, annak nem kell bemutatni, hogyan néz ki a település egy tüzelőnap alkalmával. Főként párás őszi napokon, a füst rátelepszik a házakra, udvarokra, kertekre. Meglehetősen kellemetlen tud lenni, de érdemes megvizsgálni miért van ez.
 
 
 
Teljes bejegyzés

2020.10.07

Az aradi vértanúkra emlékére

/ Menüpont: Magyarország / Hozzászólások: 0

A videó és hanganyag elérhető a képre kattintva .

 
Teljes bejegyzés

2020.10.10

A farmer: Szindikátus 1. Szemán Zoltán

/ Menüpont: Könyvek ingyen / Hozzászólások: 0

Peter tíz év katonai (Űrvedelmi Hadtest) szolgálat után visszavonul, de nem találja a helyét a civil életben. Igaz, az egyenruha sem vonzza többé. Unalmas, rutinszerű az élete és elege van az emberekből.
Kapva kap az alkalmon, mikor egy misztikus cég munkát ajánl neki egy távoli bolygón, mint farmer.
Egyik nap, egy ismeretlen űrhajó zuhan le nem messze a földjeitől, és az egyetlen túlélőt - egy fiatal nyomozónőt- főhősünk találja meg.
Peter akár akarja, akár nem, a múltja ismét utoléri őt és megint olyan dolgokra kényszeriti az élet, amik elől már 60 fényévet menekült...

A könyv megnyitásához kattints a képre !

 

 
Teljes bejegyzés

2020.10.10

Kilenc évig gyűjtötte a felvételeket ehhez a pécsi videóhoz . Az egész ország ezen ámul .

/ Menüpont: Magyarország / Hozzászólások: 0

Mészáros Dénes pécsi fotós még 2010-ben gondolt egyet, és nekiállt felvételeket gyűjteni, hogy 9 évvel és több, mint ezer munkával töltött óra után megcsodálhassuk ezt a remek time lapse videót Pécsről és környékéről.

Nézzék !

A videó megtekinthető a képre kattintva .

 

 
Teljes bejegyzés

2020.10.10

Lőrincz L. László: Üvöltő ​bika (Teljes hangoskönyv)

/ Menüpont: Hangoskönyvek / Hozzászólások: 0

A földlakók még csak a vaskor technikai színvonalán állnak, amikor valahol a galaktikus messzeségben a szupercivilizált lények űrhajója végzetes balesetet szenved. Levegőjük fogytán, a jármű irányíthatlan, a nők pánikban, a férfiak letargiában. Két eshetőség között kell választaniuk. Az egyik a kíméletes, kollektív öngyilkosság. A másik viszont az életben maradás reményével kecsegtet. A soha ki nem próbált génmanipulációs műtét révén a szervezet teljes genetikai kódját őrző sejt – megfelelő közegben – új életre kelhet. A kis csoport sejtjeit egy üstökös babiloni tájakra röpíti. Mindnyájan emberi alakot öltenek, csak a Navigátorból válik hatalmas és félelmetes bika. A kozmosz hajótöröttjeire izgalmas kalandok sora vár a feldúlt, hatalmi harcoktól szaggatott Folyamközben.

Meghallgatás a teljes bejegyzésben .

 

 

 
Teljes bejegyzés

2020.10.14

HUNGARIAN music mix 2020

/ Menüpont: Magyar Pop / Hozzászólások: 0

 

 

 
Teljes bejegyzés

2020.10.14

Best Disco Music 2020

/ Menüpont: Külföldi / Hozzászólások: 0

 
Teljes bejegyzés

2020.10.14

Isaac Asimov - Nemesis

/ Menüpont: Hangoskönyvek / Hozzászólások: 0

A regényben a Föld egy telepes kolóniája kifejleszti a hiperrásegítés technológiáját, mellyel eljutnak a Nemezisnek elnevezett vörös törpe Megas névre keresztelt gázóriásának egy holdjára ezek a Földdel és annak népeivel kapcsolatban meglehetősen lekezelő szakadár emberek csoportja, akiket egy új, egységes emberi civilizáció és kultúra létrehozásának szándékával megáldott ambíciózus vezető irányít. Kisvártatva a Föld rájön arra, hogy nagy veszély fenyegeti a bolygót, és ez a veszély maga a Nemezis, a Föld megpróbál ugyancsak eljutni ennek a vörös törpének a rendszerébe, hogy megakadályozza a Föld pusztulását.

A könyv elérhető a képre kattintva .

 

 
Teljes bejegyzés

2020.10.16

Iguazu, Argentína és Brazília

/ Menüpont: Nagyvilág / Hozzászólások: 0

Szép hétvégét kívánok mindenkinek ezzel a pár gyönyörű képpel ! 

Iguazu, Argentína és Brazília

A spanyolok  a 16. században felfedezték fel ezt a gyönyörű helyet. Több mint 275 vízesés található itt. Az ördög torka nevű vízesés a leglátogatottabb, köszönhetően annak , hogy 80 méter magas és a látogatók 1 méterre meg tudják közelíteni. 

A képre kattintva még rengeteg szép fotóban lehet gyönyörködni .

Iguazu

 

 
Teljes bejegyzés

2020.10.17

UFO-inváziót rögzítettek egy drónnal Csobánka felett ?

/ Menüpont: Hihetetlen / Hozzászólások: 0

Horváth András népszerű tech, -vlogger, -blogger valami elképesztő dologra bukkant a drónjával, a saját kertjéből készített felvételek között.

Viharfelhőket és villámokat videózott drónja segítségével a kertjéből Csobánkán. A Kiskevély és az Oszvoly-csúcs közti hegyek felé irányította a drónt, mert arra volt a legfelhősebb az ég. A felvételek remekül sikerültek, de amikor nekiállt, hogy összevágjon belőle egy időjárásos videót, valami elképesztő dolgot vett észre a felhők között.

Ahogy András a videóban elmondja, biztos, hogy a drónok által gyakran felvett SZÖSZ-jelenség nem lehetett, mert az objektum láthatóan több felhőn is keresztül repült. A szöszök általában nem ilyenek. Ugye repülőgép sem lehetett, mert azt azért bárki felismerné, illetve egyéb civil légi jármű sem nagyon, mert azok meg nem haladnak 1800 km/órás sebességgel. A vadászgépek ugyan ennél sokkalta gyorsabban is képesek repülni, de ilyen sebességnél ők sem képesek 130 fokos irányváltásra egy pillanat alatt, nemhogy több ilyen trükkre kb 2 másodpercen belül. Ráadásul a jelenség nem produkált hangrobbanást, pedig a hangsebességnél jóval gyorsabb volt. Gömbvillám pedig azért sem lehet, mert a videó elején, amikor kibukkan a felhőkből, még sötét a színe. Egy gömbvillám pedig a szemtanúk szerint folyamatosan izzik…

A drónfelvétel a teljes bejegyzésben látható . 

 

 

 
Teljes bejegyzés

2020.10.19

Beküldhető napi net-REJTVÉNY

/ Menüpont: Kikapcsolódás / Hozzászólások: 0

Ez egy on-line fejthető keresztrejtvény, melyet beküldve részt vehet a heti sorsoláson.

A rejtvény a képre kattintva érhető el .

Rejtvény

 
Teljes bejegyzés

2020.10.20

ÚJRA KELL ÍRNI A TÖRTÉNELEM MAJÁKRÓL SZÓLÓ FEJEZETÉT !

/ Menüpont: Hihetetlen / Hozzászólások: 0

Egy kutatócsoport egy modern lézeres távérzékelő módszerrel egész városokat és 60 ezernél is több ember alkotta objektumot talált a guatemalai esőerdő mélyén .

A régészeknek évtizedeken át egyetlen lehetőségük volt a maja civilizáció kutatására: macsetével méterről méterre előre haladni a sűrű közép-amerikai esőerdőben, s türelmes munkával, apránként eltűntetni a fehér foltokat a birodalom térképéről. Ezzel a módszerrel az a kép alakult ki a maja városokról, hogy azok egymástól elszigeteltek és jórészt önfenntartóak voltak.

A PACUNAM Alapítvány által szervezett és támogatott, több mint harminc, a világ minden tájáról érkezett régész részvételével zajlott PACUNAM LiDAR kutatási program azonban forradalmian új eredményeket hozott a maja birodalom épített örökségével – és ezen keresztül társadalmi, gazdasági viszonyaival – kapcsolatban. A kutatók a LiDAR (Light Detection and Ranging) technológia segítségével repülőgépről különleges felvételek sokaságát készítették a guatemalai esőerdő egy kétezer négyzetkilométeres darabjáról, melyek a növényzettől megfosztva, „pőrén” ábrázolják a területet – anélkül, hogy egyetlen fát vagy bokrot is ki kellett volna vágniuk a régészeknek.

Az eredményeket kielemezve a tudósok arra a meglepő következtetésre jutottak, hogy a maja birodalom alföldi területein a korábban gondolt 1-2 millió helyett akár 20 millió ember is élhetett – azaz nagyjából fele annyi, mint a korabeli Európában, egy nagyjából olaszországnyi területen.

A LiDAR technológia segítségével elvégzett felmérés még .....

 
Teljes bejegyzés

2020.10.22

Piri Reis hihetetlen térképei .

/ Menüpont: Hihetetlen / Hozzászólások: 0

Piri reisz (teljes nevén Hadzsi Muhiddin Piri Ibn Hadzsi Mehmed)  oszmán török tengernagy és térképész.

Az Újvilágot is ábrázoló világtérképet szerkesztett, amelyről csak az Atlanti-óceánt ábrázoló rész maradt fenn. Piri reisz térképe csak 1929-ben, a szultáni palota, a Topkapi Szeráj restaurálása közben került elő. Csak 1956-ban történt, hogy egy látogató török tengerésztiszt másolatot ajándékozott az amerikai haditengerészet washingtoni Térképészeti Hivatalának. 1950-es években a térképet a világ legnagyobb földrajztudósai (Charles Hapgood, Arlington Mallery, Walther, D. Lineham stb.) vizsgálták.

A 65×90 cm nagyságú, őz- vagy gazellabőrre festett térképdarab az Atlanti-óceán két oldalát, Közép- és Dél-Amerikát, Afrika nyugati részét és az Ibériai-félszigetet ábrázolja, s egyes elméletek szerint az Antarktisz partvonala is megjelenik a térképen. A térképen arabul magyarázó szövegek is olvashatók. 

Piri reis feljegyezte ,hogy 20 térkép adatait vette alapul. Nyolc Ptolemaiosz-térképet, négy korabeli portugál térképet, egy Dél-Ázsiát ábrázoló arab térképet (Caferiye) és egy Kolumbusz által készített Újvilág-térképet. Az egyik mű – állítása szerint – Nagy Sándor korából származott. Hapgood földrajztudós szerint Piri reis olyan térképeknek juthatott a birtokába, amelyek akár az ókori világ (azóta leégett) legnagyobb könyvtárából, az Alexandriai könyvtárból származhattak.

Hapgood figyelmét elsősorban Antarktisz ábrázolása keltette fel.  Brit–svéd–norvég expedíció alátámasztotta, hogy ahol Piri reis ábrázolta azonos az Antarktisz jégtakaró alatti partvonalával. Az Antarktisz éghajlata a földkéreg-elmozdulásnak köszönhetően i. e. 7000–4000 között sokkal melegebb volt, mint ma. Ez azért volt lehetséges, mivel a földrész akkor mintegy 2000 mérfölddel északabbra helyezkedett el. Hapgood szerint e térkép eredeti forrása akkor készülhetett, amikor egy átmeneti globális felmelegedés során az Antarktisz jégtakarója felolvadt.

Hapgood földrajztudós szerint Piri reisz olyan térképeknek juthatott a birtokába ....

Teljes tartalom és további fotók a képre kattintva .

 

Piri Reis titokzatos térképe Délnyugat Krónika

 
Teljes bejegyzés

2020.10.25

Nikola Tesla - A piramisok rejtett titkai.

/ Menüpont: Hihetetlen / Hozzászólások: 0

A Bagdadi Elemként ismert akkumulátorokat az első ívfénylámpák működtetésére használták - a videó szerint Egyiptomban is, (arról hogy Sumer területen is találtak a cikk korábbi részében már írtam). A domborműveken látható, hogy az egyiptomiak olyan fáklyákkal világítottak melyek kábelek nélkül kapták az áramot az energiaforrástól. 

Az úgynevezett Bagdadi elemet több másikkal együtt egy párthus városban, Khujut Rabuban, Bagdad mellett találták. Korát a Párthus Birodalom idejére datálják (i. e. 247 - i. sz. 226). Az első elemet 1938-ban Wilhelm König osztrák régész találta. A bagdadi elem nem egyedülálló a saját korából. Ktesziphonból is előkerült már tíz ilyen elem. Sőt azóta egy sumer ásatási helyszínen is találtak hasonló tárgyat, amely i. e. 2500 körüli időből származhat.

Az égetett agyag váza (terrakotta) magassága 15 cm, mintegy 7,5 cm átmérőjű.

Fő alkotórészei: egy agyag korsó, egy rézhenger benne valami folyadékkal (elektrolit) feltételezik, talán bort használtak erre a célra, a rézhengerben egy vasrúd (elektródok), a korsó száját aszfaltból készült dugasszal zárták le. A bor savas kémhatása miatt jobb vezető, mint a víz, ez tölthette be az elektrolit szerepét, a vas és a réz az elektród, a réz a pozitív elektród, a vas a negatív elektród volt. Ezzel az eszközzel kémia úton lehet előállítani villamos energiát.

Az áram a negatív töltéssel bíró szabad elektronok áramlása a negatív pólustól a pozitív pólus irányába. A bagdadi elem 1.2 volt feszültséget tudott produkálni. A mai galvánelemek ugyanilyen felépítésűek, csupán anyaguk lett modernebb és ugyanekkora teljesítményre képesek (a ceruzaelemek).

 

Nikola Tesla - A piramisok rejtett titkai.

Az alexandriai világítótoronyban is használt ívfénylámpa a további bizonyíték arra, hogy az ősi Egyiptomban ívfénylámpát azaz elektromosságot használtak. Az energia, amit a világítótorony működtetésére használtak a nap 24 órájában csak egy állandó forrásból származhatott. Egyiptom piramisai hatalmas erőművek, melyek elektromos áramot állítanak elő, a következő jellemzőkkel bírnak:
1.      A piramis külső borítása fehér színű tufa terméskőből állt, olyan precízen és közel építve egymáshoz, hogy még egy pengeél sem fér be a sziklatömbök közé. A fehér tufakőzetek nem tartalmaznak magnéziumot és kimagasló szigetelő képességgel rendelkeznek. Teljes szigetelő borítás ami meggátolja hogy, az elektromosság irányítás nélkül terjedhessen a piramis belsejében.
2.      A kőláda, amit a piramisban használtak, másfajta terméskőből készült, ami egy kristályt és némi fémet tartalmazott, így lehetővé téve a tökéletes energiaáramlást. Az aknák a piramisban gránittal burkoltak, ami áramvezető és enyhén radioaktív anyag. Lehetővé teszi a levegő ionizációját az aknákon belül. Ha megnézünk egy mai kábelt láthatjuk, hogy a vezető és szigetelő anyagok elrendezése ugyanolyan mint ahogy az a piramisoknál működik.
3.      A piramis vezető és szigetelő tulajdonságai a briliáns mérnöki munka eredményei, mindemellett szükség van egy energiaforrásra az áramtermeléshez. A gízai fennsík ahol a piramisok állnak, tele van természetes kisebb nagyobb vízgyűjtőkkel. A piramisok a terméskőréteg fölött helyezkednek el, és a kövek közti üregek, hézagok tele vannak vízzel. Ezt a speciális kőzetréteget, ami elektromosságot közvetít felfelé és vizet juttat a felszínre víztározónak nevezzük. A hatalmas vízfolyam ami áthalad a víztározókon, elektromos feszültséget állít elő, ezt fizioelektromosságnak nevezzük. Földalatti kamrák. A piramisok földalatti gránitkamrái elektromos vezetőként funkcionálnak, mélyen belevájva a kőzetbe, és feltöltve fizioelektromossággal. Ezt az elektromos feszültséget a gránittal bélelt aknák vezetik fel a piramis felső részeibe a földalatti kamrákból. A gránit egy kiváló áramvezető. A piramis aljában keletkező elektromágneses mező koncentrált formában jut el a felsőbb rétegekhez. A piramis csúcsán egy aranyból készült zárókő volt és az arany ugyancsak kiváló áramvezető. Viszont napjainkban ez a rész már nincs a helyén, ami azt jelenti, hogy a piramis csúcsa elvesztette hibátlan geometriai struktúráját. Ez az arany zárókő elősegítette a negatív ionok átjutását az ionoszférába. Ezzel hatalmas elektromos feszültség jött létre.

További részletek , a videó és egyéb érdekességek a teljes bejegyzésben . 

Kattints a képre ! 

Nikola Tesla - A piramisok rejtett titkai.

 
Teljes bejegyzés

2020.10.25

Letenye madártávlatból / Videó /

/ Menüpont: Ismerd meg Zalát / Hozzászólások: 0

A videó elérhető a képre kattintva .

Letenye madártávlatból

 
Teljes bejegyzés

2020.10.27

Csodás Magyarország : Sopron és környéke

/ Menüpont: Magyarország / Hozzászólások: 0

Legyen szó akár aktív, látnivalókban bővelkedő kirándulásról, akár az élvezeteknek hódoló pihenésről, Sopron és környéke nem fog csalódást okozni. A világörökség részeként számontartott Fertő tó partján kerekezni önmagában is stresszoldó élmény, nem különben a lazítás a térség valamelyik gyógyfürdőjében. Egy romantikus séta a műemlékekben leggazdagabb vidéki városban vagy virtuális utazás a barokk korba az ország egyik legfényűzőbb kastélyában, minden évszakban kellemes program. Nézzétek meg ezt a rövid, ám annál hangulatosabb videót, hátha kedvet kaptok ahhoz, hogy egyszer ti is ellátogassatok ide!

Sopron és környéke

 
Teljes bejegyzés

2020.10.28

120 év börtönt kapott az NXIVM nevű szekta vezére, Keith Raniere

/ Menüpont: Bulvár / Hozzászólások: 0

120 év börtönt kapott az NXIVM nevű szekta vezére, Keith Raniere ...

Két éve derült ki, hogy nagyon sötét szektabotrányba keveredtek a Smallville című egykori Superman-sorozat női főszereplői. Allison Mack és Kristin Kreuk ugyanis a tagja volt egy NXIVM nevű szektának, amiről kiderült, hogy a magát mesternek szólíttató vezérnek hajtott fel szexrabszolgákat. Kreuk később otthagyta a magát önsegítő csoportként eladó, piramisjáték-szerűen működő szektát, de Mack a letartóztatásáig tag maradt.

 
Teljes bejegyzés

2020.10.28

Opitz Barbi bombasztikus mellbedobása: özönlöttek a kommentek

/ Menüpont: Bulvár / Hozzászólások: 0

Opitz Barbi bombasztikus mellbedobása: özönlöttek a kommentek

 

Fogalmazzunk úgy, hogy az énekesnő igen erős testi adottságokkal rendelkezik a dekoltázs terén, és ennek rendre hangot is ad.

 

Optiz Barbi számára véget ért a verseny a Sztárban Sztárban, ahol sokáig az egyik nagy favoritnak tűnt. Egy megingás is elegendő volt ahhoz, hogy elbúcsúzzon a versenytől, amit nagyon szeretett. Sokakat meglepett a kiesése.

 
Teljes bejegyzés

2020.10.28

Váó! Serena Williams testére fáj a foga mindenkinek

/ Menüpont: Bulvár / Hozzászólások: 0

Váó! Serena Williams testére fáj a foga mindenkinek

 

Serena Williams eddig sem tartozott a szégyenlős sztárok közé.

Ezt pedig legutóbbi posztjával is sikerült alátámasztania. A világbajnok sportolónő ugyanis megmutatta, hogy a versenysport befejezése sem tudott nyomot hagyni tökéletes idomain. A teniszezőnő lett a világszerte nagy népszerűségnek örvendő cipőmárka, a Stuart Weitzman arca, amelynek kampányfotóhoz egy csodaszép piros csizmát és egy fekete bikinit adtak rá a stylistok.

 
Teljes bejegyzés

2020.10.29

Coub-válogatás: Baby Yoda bekukkant a Trónok harcába

/ Menüpont: Bulvár / Hozzászólások: 0

Coub-válogatás: Baby Yoda bekukkant a Trónok harcába

 

Nevess – megérkeztek a legjobb és legújabb Coub-videók!

 

Coub-válogatás

 
Teljes bejegyzés

Mappák találhatók

Mappák nem találhatók