Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hihetetlen

Elképesztő , megdöbbentő dolgok vegyesen .

 

Cikkek

2021.12.08

ÖRÖK BARÁTSÁG ! MINDEN ÉVBEN 8000 KM-T ÚSZIK A PINGVIN, HOGY TALÁLKOZZON AZ EMBERREL, AKI MEGMENTETTE AZ ÉLETÉT .

/ Menüpont: Hihetetlen

Örök barátság !

Brazíliában illegális vadon élő állatot tartani házikedvencként. Azonban hiába mond a jog bármit, Dindim fittyet hány rá, és minden évben eljön, hogy egy kis időt töltsön a barátjával.

A 71 éves nyugdíjas kőműves és halász, Joao Pereira de Souza talált rá Dindimre 2011-ben a brazil partokon. A Magellán-pingvint olaj borította, és úgy festett, nem éli túl a történeteket. Amikor De Souza kezelésbe vette, a kis madár megerősödött, talpra állt és hosszú hónapok alatt visszanyerte az egészségét is. 11 hónappal később, mire készen állt a nagy útra, úgy tűnt, hogy nem is akar az eredeti élőhelyére visszatérni, de végül mégis elúszott.

Örök barátság

De Souza nagy meglepetésére a következő évben egy szép napon visszatért hozzá Dindim – és azóta minden évben újra és újra felkeresi az idős férfit. Van, amikor napokat tölt vele, néha heteket is, mire újra eltűnik.

„Mindenki azt mondta, hogy nem fog visszatérni, de az elmúlt években mindig meglátogatott. Úgy szeretem, mint a gyerekemet, és azt hiszem, ő is szeret engem. Senki más nem érintheti meg. Ha valaki hozzányúl, megcsipkedi. Az ölembe fekszik, hagyja, hogy lezuhanyozzam, hogy megetessem szardíniával és felvegyem” – mesél a férfi a szívet melengető kapcsolatról.

Videó és további képek a teljes bejegyzésben .

Örök barátság

 
Teljes bejegyzés

2021.12.08

Egy kétszívű ember a múltból . / Nem egyedi eset . /

/ Menüpont: Hihetetlen

Szolgálhat-e katonaként az, akinek két szíve van? A fiatalember tudott erről, de soha semmi baja nem volt emiatt. Sorozóbizottság dönt alkalmasságáról
Szegedről jelentik: A szegedi sorozóbizottság elé került a minap került Boskovitz Oszkár 21 éves szegedi magántisztviselő, akiről az orvosi vizsgálat folyamán kiderült, hogy két szíve van.

Mindkét szív a baloldalon egymás alatt szabályszerűen működik. A fiatalember tudott erről, de mint mondja, soha semmi baja nem volt emiatt.

Az orvosok szerint az ilyen eset szinte egyedül álló. Megtörtént már, hogy valakinek a bal helyett a jobb oldalán volt a szíve, sőt volt már a bal és a jobboldalon is, de egyoldalon két szívről eddig még nem tudtak.

A bizottság Boskovitzot a temesvári fölülvizsgáló bizottság elé utalta, ahol majd megállapítják, hogy szolgálhat-e két szívével.

Népszava 1916. január 14.

egy kétszívű ember

 

 
Teljes bejegyzés

2021.12.08

Bálnatámadás ? Már szinte lemondott az életéről , mikor rájött , hogy mi történt .

/ Menüpont: Hihetetlen

Bálna rontott neki az úszó nőnek. Elképesztő szerencséje volt!

A professzionális búvár már 28 éve vizsgálta a bálnákat, de sosem keveredett semmilyen összetűzésbe velük. Nem is jellemző, hogy bálna támadna emberre.

Azon a napon viszont nagyon furcsa dolgok történtek. A Bálna elkezdett rásimulni a nőre, és nem volt hajlandó leszállni róla.

„Próbáltam elszakadni tőle, de nem tudtam. Lökdösött tovább.” – mondta a búvár.

Végül feltolta a felszínre. A nő látta, hogy a bálna nagyon figyel valamit a szemeivel, de nem értette. Nem tudta, hogy mit akarhat mondani neki, vagy miért csinálja, mait csinál. Hamarosan félni kezdett, hogy halálra fogja sebezni a hatalmas monstrum.

„Az futott át az agyamon, hogy a kamerás csapat az utolsó perceimet veszi videóra.” 
De ekkor .....
 
 
Teljes bejegyzés

2021.07.25

MAGYAR ROVÁSÍRÁS LELETEK MEGFEJTÉSEI ÉS KÉPEI

/ Menüpont: Hihetetlen

" Van-e a világon még egy nép, amelynek ilyen ősi írott emlékei volnának, mint a magyar népnek? "

58-etruszk-14.jpg

 

" - Magyarul jól olvasható nemzeti kincsek képeit és elolvasásuk módját mutatom be, melyek sok esetben a történelem előttről, a bibliai időkből, az őskorból, vagy a vízözön előtti időkből származnak. A legrégibb leletet 14 ezer évesre becsülték. A kincsek korának meghatározását idegen nyelvű kutatók írják le internetes honlapjaikon, melyeket tudományos módszerekkel ellenőriztek . "

A további tartalom a teljes bejegyzésben .

25.a-etiop-kovek.jpg

 

 
Teljes bejegyzés

2020.11.07

Puma Punku : Tények a titokzatos helyről .

/ Menüpont: Hihetetlen / Hozzászólások: 0

Ez a templomi komplexum, amely a bolíviai Tiwanaku (spanyol Tiahuanaco vagy Tiahuanacu) közelében található, az egyik leghihetetlenebb ősi rom, amelyet Dél-Amerikában találtak . Körülbelül 70 km-re La Paz városától megtaláljuk bolygónk egyik leghíresebb helyét.

A Puma Punkuban látható rengeteg megalitkő a bolygón található legnagyobbak közé sorolható . A Puma Punku megtöri az ősi kultúrákról alkotott hagyományos nézeteinket. Hihetetlenül pontosan megmunkált kövek, pontos rovátkák és polírozott felületek évszázadok óta túlmutatnak minden magyarázaton. Ennek a megalitikus helynek az építési folyamatában használt andezitköveket olyan pontosan faragták, hogy habarcs használata nélkül is pontosan és szilárdan illeszkedjenek egymáshoz.

Ez az ősi hely számtalan elmélettel dacol a hivatalos tudósok és történészek által is .  Ezt az ősi helyet - más helyszínekkel együtt, mint a mexikói Teotihuacan, az egyiptomi Giza-fennsíkot, Ollantaytambo-t és Sacsayhuaman-t - nevezik páran az ősi Wikipédiának, mert számtalan részletet kínál nekünk őseinkről, életükről, képességeikről, tudásukról és készségeikről. .

Ez a lenyűgöző ősi "idegen" komplexum La Paz-tól mintegy 72 km-re nyugatra, az Andok magasában található. Mivel Puma Punku 3 850 méter magasságban fekszik, annál nehezebb megmagyarázni, hogy az alkotók hogyan bányászták, szállították és rakták le a helyükön lévő hatalmas gránit köveket ide .  A kőzetek szállításának módja, melyek legalább 20-30 tonna tömegűek, nem ismert. Nemrég azonban azt is felfedezték, hogy a kövek rendkívül mágnesesek. Suzan Moore geológus vizsgálatai szerint a kövek bizonyos része egy kvarcban gazdag gránit, amelynek szokatlanul magas a turmalin tartalma. A turmalin nagyon érdekes, mivel piezoelektromos, piroelektromos és mágneses. Nem csoda, hogy az iránytű vadul forog. A reaktívabb darabokban több turmalin lehet.

Puma Punku

A másik fajta kő, amely Puma Punkuban található, a vörös homokkő, melyet állítólag egy 15 km-re lévő kőbányából szállítottak ide. Ezek a kövek úgy tűnik, hogy egyáltalán nem mágnesesek, ezért felmerül a kérdés, hogy az eredeti építők a szürke gránitot szándékosan választották ki a mágneses tulajdonságai miatt, vagy ez csak egy véletlen volt?

Pár konkrétum a kövek méreteiről . Puma Punku legnagyobb kövei között a következő méretek találhatók: 7,81 m hosszú, 5,17 m széles, átlagos vastagsága 1,07 m, becsült súlya pedig körülbelül 131 tonna. A Puma Punkuban talált második legnagyobb kőtömb 7,9 m hosszú, 2,5 m széles és átlagosan 1,86 m vastag. Súlyát 85 tonnára becsülték.

Úgy gondolják, hogy Puma Punku Kr.e. 536 körül keletkezett. Sok szerző azonban úgy véli, hogy a hely sokkal régebbi, és akár megelőzheti az inkák kultúráját. Puma Punku soha nem készült el, és a szakértők úgy vélik, hogy a helyet teljes befejezése előtt elhagyták.

A Puma Punku leghíresebb kövei az úgynevezett H-tömbök , A H-blokkok olyan rendkívül pontosan illeszkednek egymáshoz, hogy az építészek ma is nagyon ritkán dolgoznak ilyen precizitással . A Puma Punku blokkjait olyan pontosan dolgozták fel, hogy az előregyártás és a tömeggyártás módszereit feltételezi , amelyek olyan technológiákat alkalmaznak, amelyek több száz évvel megelőzik az inkákat, Tiwanaku későbbi utódját. 

Puma Punku

Puma Punkun minden követ tökéletesen megmunkáltak, így pontosan illeszkednek a környező kövekbe. A tömbök puzzle-szerűen illeszthetők egymáshoz, habarcs használata nélkül teherhordó kapcsolatot alkotnak. Az akkori megmunkálás pontossága kihívást jelent a mai technológiai lehetőségek számára is.

Az a pontosság, amellyel ezeket az éleket és szögeket megmunkálták , úgy , hogy összehangolt terhelhető kapcsolatokat hozzanak létre egymás közt , a kő rendkívül kifinomult ismeretéről tanúskodik . 

A kutatók úgy vélik, hogy a kőtömböket a Titicaca-tó közelében, körülbelül 10 km-re Puma Punktól bányászták , de további kőtömböket találtak, a Copacabana-fok közelében, amely körülbelül 90 km-re fekszik a Titicaca-tó felett. Ez is Puma Punku egyik nagy rejtélye .

A további tartalom és fotók a cikk hosszúsága miatt , a teljes bejegyzésben érhető el . 

Puma Punku

 
Teljes bejegyzés

2020.10.31

Új magyarázat van a rejtélyes Tunguszkai-eseményre : A Tunguz-meteoroid még mindig a Nap körül keringhet, és újra lecsaphat .

/ Menüpont: Hihetetlen / Hozzászólások: 0

1908. június 30-án kora reggel a transz-szibériai expressz utasai egy a Naphoz hasonló fényerejű objektumra figyeltek fel, amely szédítő sebességgel száguldott át a felhőtlen égbolton. Néhány másodperccel később olyan erősen kezdett rengeni a föld, hogy a vonat kénytelen volt vészfékezéssel megállni. A rengést félelmetes dübörgés kísérte. Azokat, akik kiszálltak a vagonokból, forró fuvallat csapta meg, az arcuk pedig leégett a mikrohullámú sugárzástól. Hogy pontosan mi lehetett a tudománytörténetbe Tunguszkai-esemény néven bevonult jelenség, máig nem tudni. Csak abban van egyetértés, hogy egy kozmikus eredetű objektum robbant fel a köves-Tunguszka és a Léna folyam vidéke felett.

 

Az 1908. június 30-án helyi idő szerint reggel 7 óra 13 perckor a szibériai Alsó-Tunguszka és a Léna folyó térségében a földi atmoszférába belépett tűzgömbbé vált objektum az akkor , utólag elvégzett számítások szerint a légkör legalsó rétegébe érve, a talajszinttől számítva nagyjából 6-10 kilométeres magasságban felrobbant .

 

A detonáció, amelynek ereje hozzávetőleg 15-20 megatonna TNT robbanási energiájával, azaz 1500-2000 hirosimai atombomba energiájával volt azonos, a robbanás epicentrumától 65 kilométeres távolságra fekvő Vanavara községben bezúzta az ablakokat, tokostól kifordította az ajtókat, és a lökéshullám földhöz vágta az embereket.

 

A robbanás epicentruma lakatlan terület fölé esett , de azok a pásztorok akik a közelben legeltettek , a nyájukkal együtt szó szerint elpárolgtak az iszonyatos erejű robbanásban .

 

Az epicentrumtól nagyjából 500 kilométeres távolságban haladó transz-szibériai expressz utasai számára is félelmetes élmény volt a robbanás. A szemtanúk elbeszélése szerint egy Naphoz hasonló fényességű objektum haladt át a kora reggeli derült égbolton , majd amikor eltűnt , néhány másodperc múlva erős rázkódást éreztek , amit mély és hangos morajlás követett . A talaj olyan erősen rázkódott, hogy a mozdonyvezető attól tartott kisiklik a szerelvény, ezért vészfékezéssel megállította a vonatot. Azok, akik kiszálltak a vagonokból, forró fuvallatot éreztek az arcukon. Amikor visszaszálltak a kocsikba, csak akkor fedezték fel, hogy felégett a bőrük. A detonáció keltette rengés erőssége elérte a Richter-skála szerinti 4,5 -5-ös fokozatot. A Tunguszkai-esemény utáni napokban világszerte világítófelhőket figyeltek meg a magas légkörben, többek között az Egyesült Államok felett is.

 

A lakott településektől távol fekvő és nehezen megközelíthető területre az első világháború, majd a bolsevik forradalmat követő zűrzavaros idők miatt csak az esemény után 19 évvel később, 1927-ben küldték ki az első tudományos expedíciót. Az expedíciót Leonyid Alekszejevics Kulik geológusprofesszor vezette , akinek kollégáihoz hasonlóan - az volt a prekoncepciója, hogy a Tunguszaki-eseményt egy légkörbe érkezett méretes meteoroid, vagy kisebb aszteroida felrobbanása okozta. A helyszínre érkezett tudósokat megdöbbentette az eléjük táruló látvány. Még 19 évvel a Tunguszkai-esemény után is, mindenfelé jól láthatók voltak a pusztítás nyomai . Megállapították , hogy nincs egyértelmű becsapódási kráter, és nem találtak meteorit-, illetve a földfelszínből kidobott, nagy hő és nyomás hatására átalakult törmelékdarabokat sem. A tajga fáinak lombjait az epicentrum környékén a robbanás lökéshulláma lecsupaszította, de a fákat függőlegesen hagyta, távolabb azonban sugárirányban kidöntötte azokat. A legfurcsább felfedezésük viszont az volt , hogy a leggondosabb kutatás ellenére sem találtak semmiféle becsapódásra utaló nyomot.

A sok új eredmény ellenére is nyitva maradt a nagy kérdés .

A további tartalom a teljes bejegyzésben olvasható .

 
Teljes bejegyzés

2020.10.25

Nikola Tesla - A piramisok rejtett titkai.

/ Menüpont: Hihetetlen / Hozzászólások: 0

A Bagdadi Elemként ismert akkumulátorokat az első ívfénylámpák működtetésére használták - a videó szerint Egyiptomban is, (arról hogy Sumer területen is találtak a cikk korábbi részében már írtam). A domborműveken látható, hogy az egyiptomiak olyan fáklyákkal világítottak melyek kábelek nélkül kapták az áramot az energiaforrástól. 

Az úgynevezett Bagdadi elemet több másikkal együtt egy párthus városban, Khujut Rabuban, Bagdad mellett találták. Korát a Párthus Birodalom idejére datálják (i. e. 247 - i. sz. 226). Az első elemet 1938-ban Wilhelm König osztrák régész találta. A bagdadi elem nem egyedülálló a saját korából. Ktesziphonból is előkerült már tíz ilyen elem. Sőt azóta egy sumer ásatási helyszínen is találtak hasonló tárgyat, amely i. e. 2500 körüli időből származhat.

Az égetett agyag váza (terrakotta) magassága 15 cm, mintegy 7,5 cm átmérőjű.

Fő alkotórészei: egy agyag korsó, egy rézhenger benne valami folyadékkal (elektrolit) feltételezik, talán bort használtak erre a célra, a rézhengerben egy vasrúd (elektródok), a korsó száját aszfaltból készült dugasszal zárták le. A bor savas kémhatása miatt jobb vezető, mint a víz, ez tölthette be az elektrolit szerepét, a vas és a réz az elektród, a réz a pozitív elektród, a vas a negatív elektród volt. Ezzel az eszközzel kémia úton lehet előállítani villamos energiát.

Az áram a negatív töltéssel bíró szabad elektronok áramlása a negatív pólustól a pozitív pólus irányába. A bagdadi elem 1.2 volt feszültséget tudott produkálni. A mai galvánelemek ugyanilyen felépítésűek, csupán anyaguk lett modernebb és ugyanekkora teljesítményre képesek (a ceruzaelemek).

 

Nikola Tesla - A piramisok rejtett titkai.

Az alexandriai világítótoronyban is használt ívfénylámpa a további bizonyíték arra, hogy az ősi Egyiptomban ívfénylámpát azaz elektromosságot használtak. Az energia, amit a világítótorony működtetésére használtak a nap 24 órájában csak egy állandó forrásból származhatott. Egyiptom piramisai hatalmas erőművek, melyek elektromos áramot állítanak elő, a következő jellemzőkkel bírnak:
1.      A piramis külső borítása fehér színű tufa terméskőből állt, olyan precízen és közel építve egymáshoz, hogy még egy pengeél sem fér be a sziklatömbök közé. A fehér tufakőzetek nem tartalmaznak magnéziumot és kimagasló szigetelő képességgel rendelkeznek. Teljes szigetelő borítás ami meggátolja hogy, az elektromosság irányítás nélkül terjedhessen a piramis belsejében.
2.      A kőláda, amit a piramisban használtak, másfajta terméskőből készült, ami egy kristályt és némi fémet tartalmazott, így lehetővé téve a tökéletes energiaáramlást. Az aknák a piramisban gránittal burkoltak, ami áramvezető és enyhén radioaktív anyag. Lehetővé teszi a levegő ionizációját az aknákon belül. Ha megnézünk egy mai kábelt láthatjuk, hogy a vezető és szigetelő anyagok elrendezése ugyanolyan mint ahogy az a piramisoknál működik.
3.      A piramis vezető és szigetelő tulajdonságai a briliáns mérnöki munka eredményei, mindemellett szükség van egy energiaforrásra az áramtermeléshez. A gízai fennsík ahol a piramisok állnak, tele van természetes kisebb nagyobb vízgyűjtőkkel. A piramisok a terméskőréteg fölött helyezkednek el, és a kövek közti üregek, hézagok tele vannak vízzel. Ezt a speciális kőzetréteget, ami elektromosságot közvetít felfelé és vizet juttat a felszínre víztározónak nevezzük. A hatalmas vízfolyam ami áthalad a víztározókon, elektromos feszültséget állít elő, ezt fizioelektromosságnak nevezzük. Földalatti kamrák. A piramisok földalatti gránitkamrái elektromos vezetőként funkcionálnak, mélyen belevájva a kőzetbe, és feltöltve fizioelektromossággal. Ezt az elektromos feszültséget a gránittal bélelt aknák vezetik fel a piramis felső részeibe a földalatti kamrákból. A gránit egy kiváló áramvezető. A piramis aljában keletkező elektromágneses mező koncentrált formában jut el a felsőbb rétegekhez. A piramis csúcsán egy aranyból készült zárókő volt és az arany ugyancsak kiváló áramvezető. Viszont napjainkban ez a rész már nincs a helyén, ami azt jelenti, hogy a piramis csúcsa elvesztette hibátlan geometriai struktúráját. Ez az arany zárókő elősegítette a negatív ionok átjutását az ionoszférába. Ezzel hatalmas elektromos feszültség jött létre.

További részletek , a videó és egyéb érdekességek a teljes bejegyzésben . 

Kattints a képre ! 

Nikola Tesla - A piramisok rejtett titkai.

 
Teljes bejegyzés

2020.10.22

Piri Reis hihetetlen térképei .

/ Menüpont: Hihetetlen / Hozzászólások: 0

Piri reisz (teljes nevén Hadzsi Muhiddin Piri Ibn Hadzsi Mehmed)  oszmán török tengernagy és térképész.

Az Újvilágot is ábrázoló világtérképet szerkesztett, amelyről csak az Atlanti-óceánt ábrázoló rész maradt fenn. Piri reisz térképe csak 1929-ben, a szultáni palota, a Topkapi Szeráj restaurálása közben került elő. Csak 1956-ban történt, hogy egy látogató török tengerésztiszt másolatot ajándékozott az amerikai haditengerészet washingtoni Térképészeti Hivatalának. 1950-es években a térképet a világ legnagyobb földrajztudósai (Charles Hapgood, Arlington Mallery, Walther, D. Lineham stb.) vizsgálták.

A 65×90 cm nagyságú, őz- vagy gazellabőrre festett térképdarab az Atlanti-óceán két oldalát, Közép- és Dél-Amerikát, Afrika nyugati részét és az Ibériai-félszigetet ábrázolja, s egyes elméletek szerint az Antarktisz partvonala is megjelenik a térképen. A térképen arabul magyarázó szövegek is olvashatók. 

Piri reis feljegyezte ,hogy 20 térkép adatait vette alapul. Nyolc Ptolemaiosz-térképet, négy korabeli portugál térképet, egy Dél-Ázsiát ábrázoló arab térképet (Caferiye) és egy Kolumbusz által készített Újvilág-térképet. Az egyik mű – állítása szerint – Nagy Sándor korából származott. Hapgood földrajztudós szerint Piri reis olyan térképeknek juthatott a birtokába, amelyek akár az ókori világ (azóta leégett) legnagyobb könyvtárából, az Alexandriai könyvtárból származhattak.

Hapgood figyelmét elsősorban Antarktisz ábrázolása keltette fel.  Brit–svéd–norvég expedíció alátámasztotta, hogy ahol Piri reis ábrázolta azonos az Antarktisz jégtakaró alatti partvonalával. Az Antarktisz éghajlata a földkéreg-elmozdulásnak köszönhetően i. e. 7000–4000 között sokkal melegebb volt, mint ma. Ez azért volt lehetséges, mivel a földrész akkor mintegy 2000 mérfölddel északabbra helyezkedett el. Hapgood szerint e térkép eredeti forrása akkor készülhetett, amikor egy átmeneti globális felmelegedés során az Antarktisz jégtakarója felolvadt.

Hapgood földrajztudós szerint Piri reisz olyan térképeknek juthatott a birtokába ....

Teljes tartalom és további fotók a képre kattintva .

 

Piri Reis titokzatos térképe Délnyugat Krónika

 
Teljes bejegyzés

2020.10.20

ÚJRA KELL ÍRNI A TÖRTÉNELEM MAJÁKRÓL SZÓLÓ FEJEZETÉT !

/ Menüpont: Hihetetlen / Hozzászólások: 0

Egy kutatócsoport egy modern lézeres távérzékelő módszerrel egész városokat és 60 ezernél is több ember alkotta objektumot talált a guatemalai esőerdő mélyén .

A régészeknek évtizedeken át egyetlen lehetőségük volt a maja civilizáció kutatására: macsetével méterről méterre előre haladni a sűrű közép-amerikai esőerdőben, s türelmes munkával, apránként eltűntetni a fehér foltokat a birodalom térképéről. Ezzel a módszerrel az a kép alakult ki a maja városokról, hogy azok egymástól elszigeteltek és jórészt önfenntartóak voltak.

A PACUNAM Alapítvány által szervezett és támogatott, több mint harminc, a világ minden tájáról érkezett régész részvételével zajlott PACUNAM LiDAR kutatási program azonban forradalmian új eredményeket hozott a maja birodalom épített örökségével – és ezen keresztül társadalmi, gazdasági viszonyaival – kapcsolatban. A kutatók a LiDAR (Light Detection and Ranging) technológia segítségével repülőgépről különleges felvételek sokaságát készítették a guatemalai esőerdő egy kétezer négyzetkilométeres darabjáról, melyek a növényzettől megfosztva, „pőrén” ábrázolják a területet – anélkül, hogy egyetlen fát vagy bokrot is ki kellett volna vágniuk a régészeknek.

Az eredményeket kielemezve a tudósok arra a meglepő következtetésre jutottak, hogy a maja birodalom alföldi területein a korábban gondolt 1-2 millió helyett akár 20 millió ember is élhetett – azaz nagyjából fele annyi, mint a korabeli Európában, egy nagyjából olaszországnyi területen.

A LiDAR technológia segítségével elvégzett felmérés még .....

 
Teljes bejegyzés

2020.10.17

UFO-inváziót rögzítettek egy drónnal Csobánka felett ?

/ Menüpont: Hihetetlen / Hozzászólások: 0

Horváth András népszerű tech, -vlogger, -blogger valami elképesztő dologra bukkant a drónjával, a saját kertjéből készített felvételek között.

Viharfelhőket és villámokat videózott drónja segítségével a kertjéből Csobánkán. A Kiskevély és az Oszvoly-csúcs közti hegyek felé irányította a drónt, mert arra volt a legfelhősebb az ég. A felvételek remekül sikerültek, de amikor nekiállt, hogy összevágjon belőle egy időjárásos videót, valami elképesztő dolgot vett észre a felhők között.

Ahogy András a videóban elmondja, biztos, hogy a drónok által gyakran felvett SZÖSZ-jelenség nem lehetett, mert az objektum láthatóan több felhőn is keresztül repült. A szöszök általában nem ilyenek. Ugye repülőgép sem lehetett, mert azt azért bárki felismerné, illetve egyéb civil légi jármű sem nagyon, mert azok meg nem haladnak 1800 km/órás sebességgel. A vadászgépek ugyan ennél sokkalta gyorsabban is képesek repülni, de ilyen sebességnél ők sem képesek 130 fokos irányváltásra egy pillanat alatt, nemhogy több ilyen trükkre kb 2 másodpercen belül. Ráadásul a jelenség nem produkált hangrobbanást, pedig a hangsebességnél jóval gyorsabb volt. Gömbvillám pedig azért sem lehet, mert a videó elején, amikor kibukkan a felhőkből, még sötét a színe. Egy gömbvillám pedig a szemtanúk szerint folyamatosan izzik…

A drónfelvétel a teljes bejegyzésben látható . 

 

 

 
Teljes bejegyzés