Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hírek

Hírek , információk , közlemények : Hírek Délnyugat Krónika

Hírek Délnyugat Krónika

 

Hírek

A legfrissebb hírek percenként frissítve . / Kattints ide , vagy  a HÍREK feliratra a képen ! /  

A legfrissebb hírek folyamatosan élőben !

Euronews magyarul :

 

 

Cikkek

2020.12.02

Hódok Murarátkán

/ Menüpont: Hírek / Hozzászólások: 0

Hol van ilyenkor az a hivatali szerv , amely megkérdőjelezi a felelős hozzáállást az akkori betelepítésekkel kapcsolatban , névre szólóan ?

Hódok Murarátkán

Nem kis gondot okoznak ismét Murarátkán is a hódok . A problémáról

Zoltán Gyergyák Murarátka polgármestere számol be Facebook oldalán :

A fotók a mai nap készültek Murarátkán az autópálya felöli álló területén. A hódok derék munkát végeztek, amely akár veszélyhelyzetet is teremthet egy esetleges nagyobb vízmennyiség érkezése esetén. A képeket és egy ez ügyben írt levelet e-mailben megküldtem a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság részére.

Hódok Murarátkán

 
Teljes bejegyzés

2020.12.02

Eljárás indult a beszélgető fiatalok ellen .

/ Menüpont: Hírek / Hozzászólások: 0

2020-12-02 - Tiltott közterületi csoportosulás miatt indított eljárást az Érdi Rendőrkapitányság néhány százhalombattai fiatal ellen, akik a város főterén beszélgettek november 26-án délután.
Elmondásuk szerint nyolcan-kilencen találkoztak és beszélgettek délután öt és hat között, amikor járőrök léptek oda hozzájuk, igazoltatták őket, személyi okmányaikat lefényképezték.
A Hírtükör kérdésére az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata arról tájékozatott, hogy az ügyben a rendőrök bejelentést követően érkeztek a helyszínre, és a 484/2020. (XI. 10.) Kormányrendelet 4. § (1) bekezdése alapján, amely kimondja, hogy tilos a közterületen, illetve a nyilvános helyeken a csoportosulás, illetve a gyülekezés, több emberrel szemben szabálysértési feljelentést tettek. Az intézkedés során a nyilvántartásokban történő ellenőrzésekre kérték a személyes okmányokat. A szabálysértési eljárásokat az Érdi Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztálya folytatja.

Teljes tartalom és forrás : hirtukor.hu

Hozzászólások :  (1) Százhalombattai Hírtükör – bejegyzések | Facebook / Érdemes beleolvasni . / 

Eljárás indult a beszélgető fiatalok ellen .

 

 

 
Teljes bejegyzés

2020.12.02

Koronavírus : változatlanul a járványgörbe ellaposítása a cél .

/ Menüpont: Hírek / Hozzászólások: 0

Müller Cecília elmondta: változatlanul a járványgörbe ellaposítása a cél, enyhítve ezzel azt a rendkívüli terhelést, amely az egészségügyi ellátórendszerre hárul. Jelenleg 78 kórházban kezelnek már koronavírusos beteget, ezért a terhelés egyenletesebbé tételéért olyan jelzőrendszert működtetnek, amely napi szinten jelzi, hol mutatkozik hiány az ellátó személyzetben.
    A járványügyi adatokat ismertetve elmondta, az elmúlt napon 4136 új fertőzöttet regisztráltak, 165-en elhunytak. Az elhunytak 4 százalékánál semmilyen alap- vagy kísérőbetegséget nem tudtak azonosítani - ismertette.
    Kórházban 7732 embert ápolnak koronavírus-fertőzéssel, és - mint mondta - a számuk még mindig kissé növekvő tendenciát mutat, de a növekedés lassul. Lélegeztetőgépen 649-en vannak.
    Kérdésre válaszolva Müller Cecília beszámolt arról is, hogy a járvány magyarországi kezdete óta 21 144 gyereknél (18 év alattiaknál) állapították meg a fertőzést, ez az összes fertőzött 9 százaléka. Jelenleg kórházban 28 gyerek van, azonban egyikük sem szorul lélegeztetésre.
    A szakember kitért arra is, hogy lehetőség szerint a karácsonyi bevásárlásoknál is el kell kerülni a zsúfolt helyeket, "a plázákban ne sétáljunk céltalanul", a céltudatosabb vásárlást és az online ajándékbeszerzést ajánlotta.
    Müller Cecília kérdésre elmondta, annak is javasolja majd a koronavírus elleni védőoltás beadatását, aki átesett a fertőzésen. Hozzátette: a jelenlegi tudományos ismeretek szerint a fertőződés után fél év a szervezet védettsége az újrafertőződés ellen. Megerősítette: hamarosan elindul a vakcinainfo.gov.hu internetes oldal, ahol jelentkezni lehet a védőoltásra.
    Az országos tisztifőorvos elmondta, hogy a favipiravir készítményeket kizárólag kórházban fekvő betegek kaphatják, a háziorvos azokat nem írhatja fel.
    Müller Cecília közölte: a kormány a jövő héten dönt arról, hogy a karácsonyi ünnepek idején milyen rendszabályok, higiénés feltételek lesznek érvényben.

A mai adatok szerint : 4136 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 225 209 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 165 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 5142 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 65 888 fő, az aktív fertőzöttek száma 154 179 fő. Az aktív fertőzöttek 20%-a, az elhunytak 23%-a, a gyógyultak 25%-a budapesti. 7732 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 649-en vannak lélegeztetőgépen.

A helyi adatok a képen .

SARS SARS-COV-2 tájékoztatás Letenye

 
Teljes bejegyzés

2020.12.01

Koronavírus : A karácsonyi időszakra jó lenne a családok számára a találkozásokat minél szélesebb körben lehetővé tenni .

/ Menüpont: Hírek / Hozzászólások: 0

Jó lenne a családok számára a találkozásokat minél szélesebb körben lehetővé tenni - erről beszélt a karácsony kapcsán egy kérdésre válaszolva Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az Országgyűlés igazságügyi bizottságában tartott meghallgatásán kedden.

Hozzátette: a karácsonyi időszakra vonatkozó szabályokról szerdán vagy legkésőbb a jövő heti kormányülésen, december 9-én születik döntés.
"Személyes véleményem szerint nyomós érvek szólnak amellett, hogy a karácsonyi bő egyhetes időszakra speciális szabályok lépjenek életbe. Jó lenne a családok számára a találkozásokat minél szélesebb körben lehetővé tenni" - mondta a miniszter.
A járvány második hullámának tetőzéséről a miniszter kérdésre válaszolva azt mondta: a szakértői becslések december eleje és január vége közé teszik. Harmadik hullám pedig remélhetőleg nem lesz, mert sikerül vakcinát szerezni - jegyezte meg.
A miniszter beszámolójában kitért arra, hogy a területi közigazgatás ellátja a járvány elleni fellépéssel kapcsolatos feladatokat, 18 ezer helyen végeznek naponta szűrést, minden iskolai dolgozót tesztelnek, nem csak a tanárokat.

A friss adatok szerint 3951 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 221 073 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 154 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 4 977 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 64 802 fő, az aktív fertőzöttek száma 151 294 fő. Az aktív fertőzöttek 20%-a, az elhunytak 23%-a, a gyógyultak 25%-a budapesti. 7884 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 662-en vannak lélegeztetőgépen. A beazonosított fertőzöttek számában megjelennek a mentők által, a szűrőbuszokon, és a kórházi gyorsteszteléssel kiszűrtek is. A bölcsődei, óvodai, iskolai, szociális és egészségügyi dolgozók körében végzett célzott csoportos tesztelés összesített eredményét a mai sajtótájékoztatón ismertetjük.

Helyi információk és további részletek :

Letenye aktuális

 
Teljes bejegyzés

2020.11.30

Koronavírus : Az elmúlt napon 8223-mal nőtt a gyógyultak száma , így jóval több a gyógyult , mint az új beteg .

/ Menüpont: Hírek / Hozzászólások: 0

Országos tisztifőorvos: rajtunk is múlik, hogy tölthetjük az ünnepeket . Azt mondta, most teremtjük meg a közös ünneplés lehetőségét. Úgy fogalmazott: "Ha betartjuk a szabályokat, bízhatunk abban, hogy az ünnepeket a családunkban, egymáshoz közelebb tudjuk eltölteni." Hozzátette: a kormány december elején dönt az ünnepek idejére érvényes szabályozásokról . 

Szólt arról is: noha a járványgörbe - hasonlóan a többi európai országéhoz - még mindig emelkedik, a fertőzöttek számának növekedése lassul. Abban bíznak - mondta -, hogy a járványgörbe rövid idő múlva kiegyensúlyozottá válik, "eléri a platót", és attól kezdve javuló tendenciáról számolhatnak majd be. A hétfői adatok szerint 63 860 ember tekinthető gyógyultnak, az elmúlt napon 8223-mal nőtt a számuk, így magasabb a gyógyultak száma, mint az új fertőzötteké. Ez "óriási eredmény" - jegyezte meg. Kitért arra, hogy a járványhelyzet értékelésénél nem pusztán az "abszolút számok" lényegesek, hanem a tendenciát, az arányokat is figyelembe kell venni.

Hétfőre 5595 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 217 122 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 151 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 4 823 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 63 860 fő, az aktív fertőzöttek száma 148 439 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 20%-a, az elhunytak 24%-a, a gyógyultak 25%-a budapesti. 7734 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 666-an vannak lélegeztetőgépen. A beazonosított fertőzöttek számában megjelennek a mentők által, a szűrőbuszokon, és a kórházi dolgozók körében gyorsteszteléssel kiszűrtek is. A bölcsődei, óvodai, iskolai és szociális dolgozók körében végzett célzott csoportos tesztelés összesített eredménye ezen a héten várható.

Helyi adatok .

Letenye

 
Teljes bejegyzés

2020.11.29

Csörnyeföld Község Közleménye fenyőfák biztosításáról az ünnepekre , a helyi lakosok részére .

/ Menüpont: Hírek / Hozzászólások: 0

Csörnyeföld

Tisztelt Lakosság!
Csörnyeföld, Vörcsök településrészen a temető két oldalán található ezüstfenyőkből a helyi lakosok ingyenesen választhatnak fát karácsonyra. Akinek mégis módjában áll és szeretne érte fizetni, az adományként tegye a Templomban levő perselybe a fára szánt összeget, mellyel ily módon hozzájárul a Templom és a Kápolna felújításához. 
Kérjük, hogy jelöljék ki (névvel, címmel ellátva) melyik fát szeretnék, továbbá jelezzék a Faluházban Brunnerné Gyurkó Melindánál fa iránti igényük.
Aki nem tudja maga kivágni és elszállítani a fát, ez esetben azt is szíveskedjen jelezni, Önkormányzatunk segít a hazaszállításban. 
Szeretetteljes adventi várakozást kívánunk mindenkinek!

Csörnyeföld Község Hivatalos Oldala


 
Teljes bejegyzés

2020.11.29

Bebalzsamozás közben ébredt fel a halottnak hitt kenyai férfi

/ Menüpont: Hírek / Hozzászólások: 0

Már éppen elkezdték kivéreztetni a bebalzsamozáshoz a halottnak hitt kenyai férfit, amikor a fájdalom hatására felébredt és üvölteni kezdett - írja  a Ladbible.

A 32 éves Peter Kiplangat Kigent a családja szállíttatta kórházba, amikor a Bureti településen levő otthonában összeesett. Nem sokkal később a kórházban azt mondták a férfi testvérének, hogy Kigen gyomorproblémák következtében elhunyt, a család át is szállíttatta őt a hullaházba.

Négy órával később meg is kezdték a férfi testének bebalzsamozását, amelynek első lépéseként ki akarták véreztetni a testet.

A boncmester ennek elősegítése érdekében és azért, hogy ott vezesse majd be a tartósításhoz szükséges formalint, elvégzett egy bemetszést a tetszhalott férfi lábán, aki az éles fájdalomtól visszanyerte emlékezetét, felébredt, és üvölteni kezdett.

Kigent azonnal visszaszállították a kórház élő emberekkel foglalkozó osztályára, ahol összevarrták a sebét.
A család rendkívül dühös a kórházra, amiért tévesen nyilvánították halottnak Kigent. A férfi azóta is a kórházban lábadozik, és nem érti, hogyan tudták őt halottnak nézni.

Időközben megszólalt a kórház egyik vezetője is, aki szerint nem ők hibáztak, hanem a család: nem várták meg a halotti bizonyítvány kiállítását, hanem hamarabb elszállíttatták a hullaházba a férfit. Azzal is érvelt, hogy akkor éppen rengeteg beteg jutott az orvosokra, ezért volt türelmetlen a család, emiatt cselekedtek elhamarkodottan.

 

Bebalzsamozás közben ébredt fel a halottnak vélt férfi

 
Teljes bejegyzés

2020.11.29

Koronavírus : Bár a gyógyultak száma is folyamatosan nő , ismét rekordmagas az új fertőzöttek és az elhunytak száma .

/ Menüpont: Hírek / Hozzászólások: 0

A koronavírus elleni vakcinák megjelenése után a lehető leggyorsabban kell beoltani a lakosságot, amihez célszerű oltópontokat felállítani - mondta a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa, az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.

Szlávik János ismételten jó hírnek nevezte, hogy az oltóanyagok hatásfoka várhatóan meghaladja a 90 százalékot, így a lakosság 50-60 százalékának beoltásával elkerülhető egy nagyobb járvány.
 A Dél-pesti Centrumkórház főorvosa közölte, a vakcina ingyenes és önkéntes lesz, de mindenkinek azt javasolja, hogy oltassa be magát a koronavírus szövődményeinek elkerülése érdekében.
 Kiemelte, az újonnan kifejlesztett oltásoknál nem észlelnek hosszú távú mellékhatásokat, így a világ bármely pontjáról érkező oltóanyag biztonságos lesz.

A magyar szakemberek akár már a jövő héten lehetőséget kapnak a koronavírus ellen létrehozott Szputnyik-V vakcina vizsgálatára a WHO hitelesítésével rendelkező orosz laboratóriumokban - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.A tárca közleményében tudatta, Kásler Miklós hivatalában fogadta Mihail  Muraskót, Oroszország egészségügyi miniszterét. A megbeszélés során szóba került az orosz koronavírus elleni vakcina tesztelése, valamint a Közép- és Kelet-európai Onkológia Akadémia fontossága is.
A találkozó alkalmából Kásler Miklós megköszönte az orosz politikusnak, hogy elsőként Magyarországra szállítottak a koronavírus ellen létrehozott Szputnyik-V vakcinából, amelynek vizsgálata már zajlik.
A tárcavezető hangsúlyozta, hogy csak garantáltan hatásos és biztonságos ellenszert fognak forgalomba hozni Magyarországon - írták.

Szlávik János rendkívül kedvezőnek nevezte, hogy magyar szakemberek a gyártás helyszínén vizsgálhatják az orosz oltóanyagot. Megjegyezte, Magyarország az Európai Unió tagjaként 4-5 féle oltóanyagból kötött le készleteket, amelyek közül már decemberben érkezhet kisebb adag, jövőre pedig óriási mennyiségek. Emlékeztetett, világszerte egyetértés van abban, hogy elsők között az idős, beteg emberek kapják meg az oltást, majd az ország működéséért felelősek: például az egészségügyi dolgozók, pedagógusok és rendőrök.
Szlávik János beszélt arról is, a "koronavírus-fáradtság" eléri az embereket, egyre többen nem szeretnének maszkot használni, nekik komoly reményt adhat a vakcina, amelynek segítségével feloldhatóvá válnak a korlátozó intézkedések.
A következő időszakban azonban még emelkedhet a fertőzöttek és halottak száma, de remélhetőleg karácsonyig bekövetkezik a járvány tetőzése 

Az aktuális adatok szerint 6819 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 211 527 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 156 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 4 672 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 55 637 fő, az aktív fertőzöttek száma 151 218 fő. Az aktív fertőzöttek 20%-a, az elhunytak 24%-a, a gyógyultak 26%-a budapesti. 7590 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 657-en vannak lélegeztetőgépen. A beazonosított fertőzöttek számában megjelennek a mentők által, a szűrőbuszokon, és a kórházi dolgozók körében gyorsteszteléssel kiszűrtek is. A bölcsődei, óvodai, iskolai és szociális dolgozók körében végzett célzott csoportos tesztelés összesített eredménye jövő hét elején várható.

A helyi adatok a képen láthatók .

Koronavírs Letenye

 
Teljes bejegyzés

2020.11.28

Átvették az állatok az autópálya felett épült vadátjárót

/ Menüpont: Hírek / Hozzászólások: 0

A vadbalesetek számát szerették volna csökkenteni az amerikai Utah államban, ezért innovatív módszerhez nyúltak: hidat építettek az út fölé, a projekt pedig talán még a vártnál is nagyobb sikert aratott, írja a CNN.

A helyi vadvédelmi szervezet a napokban posztolt a Facebook-oldalára egy vadkamerákkal készült összeállítást, amin az látható, hogy a hidat jávorszarvasok, szarvasok, vaddisznót, sőt, még medvék is elég előszeretettel használják.

A hidat egyébként úgy tervezték meg, hogy az illeszkedjen a környezetbe: tele van farönkökkel, kövekkel és szikladarabokkal, hogy ténylegesen alternatív útvonalnak tekintsék azt a vadállatok a hatsávos autópálya felett.

A természetnek egyébként jellemzően több idő kell az alkalmazkodáshoz, ezért az ötletgazdák nem is reménykedtek benne, hogy ilyen hamar kézzel fogható eredményt sikerülhet elérniük.

Videó a teljes bejegyzésben .

 
Teljes bejegyzés

2020.11.28

Koronavírus : Több mint négyezer szakembert készítettünk fel átképzéssel a koronavírus elleni küzdelemre .

/ Menüpont: Hírek / Hozzászólások: 0

Több mint négyezer orvost, medikust, rezidenst és ápolónőt készítettünk fel átképzéssel a koronavírus elleni küzdelemre - mondta Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az Életközelben legújabb adásában. A miniszter a covidos kapacitások növelése mellett beszélt az újonnan érkezett orosz vakcina jelentette lehetőségekről és az oltóanyagot bírálók szándékairól is.

Az egészségügyi dolgozók átképzésével elegendő szakember lesz Magyarországon ahhoz, hogy átjussunk a koronavírus-járvány mostani kritikus időszakán. Persze ennek a feltétele az, hogy a szigorító intézkedéseket betartsuk, és mértéken felül ne terheljük túl az egészségügyi rendszert - mutatott rá a miniszter. Már tavasszal elindult az a szakmai átképzési program, amely során az egészségügyi dolgozók megismerkedhettek a covidos teendőkkel - emlékeztetett, majd kitért az átképzés részleteire is: a program egyik része a digitális oktatás volt, a másik formája pedig a járványkórházakba való kirendelés, a gyakorlati képzés. A vakcinafejlesztésekről és az újonnan érkezett orosz oltóanyagról elmondta: számunkra az a lényeges, hogy elérhető közelségbe került, hogy megismerhetjük a vakcina hatásait, hatékonyságát. A vakcinafejlesztés rendkívül kecsegtető és reményteljes, de ezeket a reményeket realizálni is kell. Tudnunk kell, hogy az oltóanyag valóban hatékony, és azt is tudnunk kell, hogy a mellékhatások előfordulása elenyésző. 

Az aktuális adatok szerint 6268 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 204 708 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 152 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 4 516 főre emelkedett. A gyógyultak száma 54 021 főre emelkedett, az aktív fertőzöttek száma 146 171 fő. Az aktív fertőzöttek 20%-a, az elhunytak 24%-a, a gyógyultak 26%-a budapesti. 7536 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 644-en vannak lélegeztetőgépen. A beazonosított fertőzöttek számában megjelennek a mentők által, a szűrőbuszokon, és a kórházi dolgozók körében gyorsteszteléssel kiszűrtek is. A bölcsődei, óvodai, iskolai és szociális dolgozók körében végzett célzott csoportos tesztelés összesített eredménye jövő hét elején várható.

Helyi adatok a képen .

Letenye koronavírus adatok

 

 
Teljes bejegyzés

2020.11.27

Koronavírus : előjegyzésbe vetethetik magukat, akik kérnek majd oltást .

/ Menüpont: Hírek / Hozzászólások: 0

Orbán: előjegyzésbe vetethetik magukat, akik kérnek majd oltást .

Várhatóan már a jövő héten elindul egy internetes és levélben történő regisztrációs lehetőség, hogy aki kér majd koronavírus elleni oltást, az már most feliratkozhasson, előjegyzésbe vetethesse magát, így az elsők közé kerülhessen, akik hozzájutnak az oltóanyaghoz - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Ezzel felmérhető, hányan gondolkodnak azon, hogy beoltatják magukat - tette hozzá.
Azt is elmondta, az oltási terveket már kidolgozták. Az egyik arról szól, hogy ha van elegendő vakcina és az emberek - önkéntes alapon - jelentkeznek az oltásra, akkor hogyan oldják ezt meg - ismertette, közölve: 13 ezer helyszínt jelöltek ki a tömeges oltásra. A másik, december-január környékén bevetendő oltási terv azt részletezi, hogy az első körben érkező vakcináknál kiket vesznek előre. Köztük lesznek a védekezésben résztvevők és a leginkább sérülékeny csoportokhoz tartozók - jelezte.

Beszélt arról, hogy a járvány elleni védekezésnek jelenleg két frontvonala van: a kórházakban az életeket mentik, az iskolákban pedig a munkahelyeket, mert ha a szülő nem tudja beadni a gyermekét az iskolába, nem tud dolgozni menni.
A kormányfő elmondta, egyelőre nem lát biztató jeleket, egyre többen vannak ugyanis kórházban, az ott kezelt betegek száma hamarosan eléri a tízezret, de az egészségügy állni fogja a sarat, még van mintegy másfélszer ennyi tartalékágy. A miniszterelnök mindenkit óvatosságra intett, hangsúlyozva, "ki kell tartanunk", és "ha betartjuk a szabályokat, akkor sikerülni fog".
Jelezte, az egészségügyi, szociális ágazat mellett az óvodai, iskolai dolgozók tesztelése is megkezdődött, és jövő héten indul a második kör.
Orbán Viktor egyúttal ismét kérte a magyarokat, ne fizessenek be külföldi síelésre, mert hazatérve szigorú ellenőrzés és karanténszabályok várnak rájuk.

Az aktuális adatok szerint : 6393 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 198 440 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 135 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 4 364 főre emelkedett. A gyógyultak száma 52 126 főre emelkedett, az aktív fertőzöttek száma 141 950 fő. Az aktív fertőzöttek 21%-a, az elhunytak 24%-a, a gyógyultak 26%-a budapesti. 7591 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 647-en vannak lélegeztetőgépen. A beazonosított fertőzöttek számában megjelennek a mentők által, a szűrőbuszokon, és a kórházi dolgozók körében gyorsteszteléssel kiszűrtek is. A bölcsődei, óvodai, iskolai és szociális dolgozók körében végzett célzott csoportos tesztelés összesített eredménye jövő hét elején várható.

A helyi adatok a képen láthatók :

Koronavírus letenye

 
Teljes bejegyzés

2020.11.26

Az UFO-kutatókat lázban tartó rejtélyes fémoszlop helyét azonosították .

/ Menüpont: Hírek / Hozzászólások: 0

Az elmúlt napokban végigszáguldott egy hír a fél interneten, hogy titokzatos fémoszlopokat találtak az utahi sivatag egy eldugott zugában, de a hivatali szervek a pontos helyét, a pontos koordinátákat nem hozták nyilvánosságra, nehogy turizmus induljon el a sivatag közepébe, ahol a minisztérium elmondása szerint ezen kívül nincs is semmi, így félő, hogy egyesek el is tévednének.

A földönkívüli-hívők titokzatos jövevények nyomainak vélik az oszlopot, míg a szkeptikusak szerint itt csupán a 21. századi marketing-gépezet dübörög, és pár nap múlva már jön is a nagy bejelentés, hogy megjelent valami új termék a piacon, amely bevezetőkampányának egyik állomása a fémoszlop illegális kihelyezése a sivatag közepébe. Egy törpe kisebbség pedig azt állítja, hogy az egész egy nagy photoshop-mutatvány.

Közben a Reddit-en is azonnal beindultak a gondolkodástöltetek, és sokan bedobták ötleteiket, hogy szerintük merre kell keresni a monolitot, hatalmas beszélgetés bontakozott ki, és pár óra múlva már be is jelentették, hogy megvan.

monolit

A megtaláló, Tim Slane azonban egyelőre nem árulta el a nyilvánosságnak a koordinátáit, először a hivatalos szerveknek írt. De mint elárulta, nem is nagyon szeretné, ha turisták ezrei indulnának el, hogy lefényképezkedjenek az internet újdonsült sztárjával. Szerinte az lenne a legjobb, ha a kormányzat elszállíttatná az érintetlen természet közepéről ezt a betolakodót.

Tim Slane azt is elmondta, 2015-ig nincs nyoma a fémoszlopnak azon a bizonyos helyen, de 2016 októberében már látszik valami, sőt, az is látszik, hogy mielőtt felállították, az alkotók gondosan megtisztították a környezetet, hogy egyszer valaki a magasból észrevehesse a monolitot. Erről viszont posztolt képet is a fórumon, amit a The Verge közölt.

A fotókból inkább azt olvashatjuk ki, hogy itt inkább valamiféle művészeti performanszról lehet szó, és a fémoszlopot nem földönkívüliek helyezték el a sivatagban.

A kutatás viszont jó példa arra, hogy az internet világában már nem lehet eltitkolni ekkora felfedezéseket, még ha a kormányzati szervek úgy is akarják.

UFO-kutatókat lázban tartó rejtélyes fémoszlop

 
Teljes bejegyzés

2020.11.26

Nemcsak a magyar egészségügy került kritikus helyzetbe a koronavírus-járvány második hulláma miatt

/ Menüpont: Hírek / Hozzászólások: 0

Nemcsak a magyar egészségügy került kritikus helyzetbe a koronavírus-járvány második hulláma miatt, a legjobban felszerelt európai kórházak sem bírják a terhelést. 

Március vége felé a SkyNews forgatócsoportja bejutott Bergamóba, abba az észak-olasz városba, amelyet a koronavírus-járvány tavaszi hulláma a leginkább sújtott. A bergamói kórházról forgatott ötperces riport bejárta a világsajtót, és még az olasz külügyminiszter is arra kért mindenkit, hogy nézze azt meg, és a látottak fényében döntsön az otthonmaradás mellett.

A SkyNews riportja révén először kaphatott a világ bepillantást egy olyan európai kórházba, amelynek működését teljesen felborította, szabályosan ellehetetlenítette a súlyos koronavírus-fertőzöttek áradata - olvasható a portál összeállításában .

Az egészségügyi ellátórendszereket a tavaszi tapasztalatok ellenére is óriási terhelésnek vannak kitéve a második hullámban. Nemcsak Magyarországon kritikus az intenzív osztályok helyzete, hanem a hazainál fejlettebb rendszerek is teljesítőképességük határához értek. A problémák is hasonlók: fertőzés miatt folyamatosan esnek ki a munkából az ápolók és az orvosok, más osztályokról kell átvezényelni egészségügyi személyzetet, hogy elegen legyenek az intenzív osztályokon, folyamatosan érkeznek a koronavírusos betegek (Covid-19), miközben el kell látni a többi - koronavírussal nem fertőzött - pácienseket is.

Amíg azonban Magyarországon a kórházak állapotáról csupán Facebookon kifakadó orvosok, elvétve nyilatkozó kórházigazgatók és az operatív törzs szegényes adataiból tájékozódhat a közvélemény, több országban is beengedik az egészségügyi frontvonalba a kamerákat, hogy megmutassák: miért szükségesek a korlátozások, és miért kell azokat betartani.

Aktuális adatok : 

6360 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 192 047 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 115 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 4 229 főre emelkedett. A gyógyultak száma 49 616 főre emelkedett, az aktív fertőzöttek száma 138 202 fő. Az aktív fertőzöttek 21%-a, az elhunytak 24%-a, a gyógyultak 26%-a budapesti. 7537 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 640-en vannak lélegeztetőgépen.  Az igazolt fertőzöttek számában összesítve megjelennek a mentők által, a szűrőbuszokon, és a kórházi dolgozók körében gyorsteszteléssel kiszűrtek is. A bölcsődei, óvodai, iskolai és szociális dolgozók körében végzett célzott csoportos tesztelés összesített eredménye jövő hét elején várható.

Helyi adatok : 

Letenye koronavírus

 
Teljes bejegyzés

2020.11.26

„Jönni fog a Mikulás?”- kérdezte egy 8 éves kisfiú levélben a brit miniszterelnöktől, aki rögtön válaszolt is neki .

/ Menüpont: Hírek / Hozzászólások: 0

Boris Johnson minden gyereket megnyugtatott, hogy a koronavírus-járvány ellenére is megkapják az ajándékaikat.

Cuki levelet kapott Boris Johnson, amiben egy kisfiú arról érdeklődött, vajon a koronavírus ellenére is eljön-e idén hozzá a Mikulás. 

 

"Tisztelt Mr. Johnson! Nyolc éves vagyok, és szeretném megkérdezni, hogy Ön és a kormány mit gondol, idén vajon jönni fog a Mikulás? Ha kézfertőtlenítőt hagyunk a sütik mellett, vagy ha mindannyian kezet mosunk, akkor biztonságos bejönnie? Tudom, hogy nagyon elfoglalt, de kérem, beszéljen erről a tudósaival. Üdv, Monti."

 

Johnson a Twitteren posztolta ki a levelet, amire egyúttal reagált is: .....

Mikulás

 

 
Teljes bejegyzés

2020.11.25

Rengeteg iskolát kiütött a koronavírus .

/ Menüpont: Hírek / Hozzászólások: 0

Jelentősen nő azoknak az óvodáknak, iskoláknak a száma, ahol az operatív törzs rendkívüli szünetet vagy digitális munkarendet rendelt el. Hétfőn még 178 óvodai csoportban, 136 óvodában és 71 általános iskolában volt rendkívüli szünet, kedd reggelre már 205 óvodai csoport, 154 óvoda és 82 iskola volt érintett. A hét első napján 388 iskolai osztályban és 43 általános iskolában volt digitális tanrend, kedden már 420 osztály és 52 általános iskola kezdett ebben a munkarendben.

3806 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 185 687 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 106 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 4 114 főre emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 137 553 fő. Az aktív fertőzöttek 22%-a, az elhunytak 25%-a, a gyógyultak 26%-a budapesti. 7718 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 656-an vannak lélegeztetőgépen.  

Helyi adatok : 

Koronavírus Letenye

 

 
Teljes bejegyzés

2020.11.24

Világító szemű, félelmetes robotfarkasokkal védenek egy várost a medvetámadások miatt – videó

/ Menüpont: Hírek / Hozzászólások: 0

Videó a teljes bejegyzésben .

medvetámadások videó

 
Teljes bejegyzés

2020.11.24

Koronavírus : Újabb védelmi intézkedések segítik az időseket

/ Menüpont: Hírek / Hozzászólások: 0

Mától újabb a járvány lassítását és az idősek védelmét szolgáló intézkedés lép életbe. A kormány elfogadta az Idősek Tanácsa javaslatát, és hétköznapokon 9 és 11 óra között bevezeti az idősek vásárlási sávját, amikor csak a 65 év felettiek léphetnek az üzletekbe. Hétvégén pedig 8 és 10 között érvényes ugyanez. Emellett azonban fontos tudni, hogy az idősek a csak nekik fenntartott vásárlási idősávon kívüli más időpontban is vásárolhatnak.

Ebben az időintervallumban csak  65 év felettiek léphetnek be az élelmiszerüzletekbe, a drogériákba (illatszert, drogériai terméket, háztartási tisztítószert, vegyi árut és higiéniai papírterméket árusító üzlet) és a gyógyszert, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletbe (gyógyszertár).

Aktuális adatok : 3929 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 181 881 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 117 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 4 008 főre emelkedett, 44 020 -an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 133 853 fő. Az aktív fertőzöttek 22%-a, az elhunytak 25%-a, a gyógyultak 26%-a budapesti. 7598 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 638-an vannak lélegeztetőgépen.

Letenye

 
Teljes bejegyzés

2020.11.24

Északon a köményből is pálinkát főznek

/ Menüpont: Hírek / Hozzászólások: 0

Tartalom a képre kattintva .

a köményből is pálinkát főznek

 
Teljes bejegyzés

2020.11.23

LETENYE ADVENTI KOSZORÚJÁNAK ÉS KARÁCSONYFÁJÁNAK DÍSZÍTÉSE / ATV híradó 2020. 11. 21. /

/ Menüpont: Hírek / Hozzászólások: 0

Az ATV híradó riportja a teljes bejegyzésben tekinthető meg .

A témával foglalkozó rész 20.55-nél kezdődik .

Letenye adventi készülődés

 
Teljes bejegyzés

2020.11.22

A mai aktuális friss hírek

/ Menüpont: Hírek / Hozzászólások: 0
Teljes bejegyzés