Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.11.08

A véltnél sokkal erősebb immunválasz jöhet létre koronavírus-fertőzésből való felépülés után !

Kutatók bizonyítékot találtak arra, hogy a koronavírus-fertőzés utáni gyógyulás következtében egy egészen erős és hatékony védelem alakulhat ki az emberek szervezetében, így védve érezhetik magukat az újrafertőződéstől.

A New York-i Rockefeller Egyetem tudósai rájöttek, hogy az immunrendszer azon kívül, hogy megjegyezte a vírus genetikai szerkezetét, az antitestek minőségét is feljavította, ezáltal megvédte a szervezetet a kórokozó második támadásától.

“Ez egy fantasztikus hír. Az eddigiek alapján az emberek immunrendszere villámgyors antitestválaszt adhat a fertőzésre, ezért komoly védelmet élvezhetnek a kórokozóval szemben” – mondta Michel Nussenzweig, a bioRxiv tudományos folyóiratban közzétett tanulmány szerzője.

 

COVID19Egyelőre még tisztázatlan, meddig tarthat ki az immunrendszer memóriája, Nussenzweig azonban úgy gondolja, akár évekig tartó potenciális védelemről beszélhetünk, egyúttal hozzátette, a felfedezés megmagyarázná, miért annyira ritka, hogy valaki újrafertőződjön koronavírussal.

Amikor valaki elkapja a koronavírust, az immunrendszer több fronton is támadást indít a behatoló ellen. Az egyik védelmi bástyát a T-sejtek jelentik, amelyek felkutatják és megsemmisítik a fertőzött sejteket, megakadályozva ezzel a vírus továbbterjedését. A második fronton a B-sejtek küzdenek meg a betolakodóval úgy, hogy antitesteket bocsátanak a véráramba, ezek pedig rátapadnak a vírusra, és megállítják őket, még mielőtt fertőzni tudnának.

 

Covid 19

Figyelem ! Ez egy olyan előzetes jelentés, amelynek a felülvizsgálata még nem fejeződött be ! 

Teljes tartalom és forrás : liner.hu

Melléklet a tanulmányról: 

https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.11.03.367391v1

 

Covid 19

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.