Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.11.14

Hódok okoznak áramkimaradásokat Zalában

Eurázsiai - más néven európai vagy közönséges - hódok okoztak az elmúlt időszakban többször is áramkimaradást a Zala megyei Szentpéterfölde térségében, ezért több példányt is be kellett fogni a túlszaporodott rágcsálókból - olvasható a zaol.hu oldalon.

A megyében néhány éve a Principális-csatornában épített hódvárak miatt volt zavar a vízelvezetésben, Göcsejben áramkimaradásokat okoztak az általuk elrágott és így a vezetékekre dőlt fák.

KORÁBBAN ORSZÁGSZERTE MÉG HÓDTELEPÍTÉSI PROGRAMOK SORÁN KERÜLTEK MAGYAR FÖLDRE AZ ŐSHONOSNAK MONDOTT KÖZEPES TESTŰ RÁGCSÁLÓK. 

MOSTANRA  A TÚLSZAPORULAT RENGETEG GONDOT OKOZ , MERT

TERMÉSZETES ELLENSÉGÜK NINCS MAGYARORSZÁGON.

Varga Ivett, az E.ON regionális kommunikációs szakreferense elmondta: a Söjtör és Letenye közötti középfeszültségű hálózatuk a szentpéterföldei víztározó mentén, a pördeföldei erdőrészleten halad keresztül, ahol rendkívüli módon elszaporodtak a hódok. Az általuk megrágott fák az elmúlt időszakban többször is az elektromos hálózatra dőltek, ezzel több órás áramszünetet okoztak.
A hódok miatt keletkezett, többször visszatérő üzemzavarok elhárítása nagy és sok munkát okoz az áramszolgáltató munkatársainak, mert a vizes-fás terület megközelítése a munkagépekkel nehéz, illetve a terepviszonyok miatt jellemzően több órát vesz igénybe.

Teljes tartalom és forrás : origo.hu

hódkár

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.