Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.12.23

Koronavírus : Az európai és a magyar hatóságok által engedélyezett vakcinák biztosan hatékonyak lesznek .

Az emberek "bízzanak a védőoltásokban", mert az európai és a magyar hatóságok által engedélyezett vakcinák biztosan hatékonyak lesznek - kérte a lakosságot a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

Szlávik János azt mondta: nem zárható ki, hogy a koronavírus még jövőre is egész évben is velünk marad.
    A főorvos hozzátette: "szerencsés esetben nyáron fellélegezhetünk", de ősszel még szankciókra lehet szükség, hogy ne alakuljanak ki kisebb járványok. Egyes vélemények szerint a koronavírus a következő években és évtizedekben is velünk marad, de nem fog az ideihez hasonló súlyos eseteket és halálozásokat okozni, mert több hatékony védőoltás áll majd rendelkezésre - jegyezte meg.
    Kérdésre válaszolva Szlávik János azt mondta: ő azt a vakcinát választaná, amely "legelőször itt lesz". Ugyanis nap mint nap halnak meg emberek és kerülnek kórházba, intenzív osztályra a koronavírus-fertőzés következtében. Ezt pedig a védőoltással meg lehet akadályozni .

Mind az öt kínai fejlesztésű vakcina a tesztidőszak harmadik fázisába érkezett - hangzott el kedd este az M1 aktuális csatorna Híradójában, amelyben azt is kiemelték: a Sinopharm vakcina a szakértők szerint 86 százalékos hatékonyságú.

A tudósítás szerint a Sinopharm vakcinát Szaúd-Arábiában és az Egyesült Arab Emírségekben tesztelték. Az Egyesült Arab Emírségekben a nyáron több mint 31 ezer önkéntest oltottak be vele és senkinél nem tapasztaltak súlyos mellékhatást. Decemberben a vakcina teljes körű felhasználását is engedélyezték.
    Szudánban is a kínai Sinopharm vakcinát választották. Az egészségügyi minisztérium egyik tisztviselőjének elmondása szerint azért, mert azt az "eddig legtöbbet tesztelt és legbiztonságosabb oltóanyagnak tartják".
    Erről beszélt a kínai nemzeti egészségügyi bizottság egyik igazgatója is, aki szerint minden kínai fejlesztésű, a harmadik fázisban lévő vakcina "jól vizsgázott", biztonságosnak és hatékonynak bizonyult - hangzott el az M1 Híradójában.

Eredményes volt az őszi érettségi időszak - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-vel.  Az érettségizők döntő többsége a tavasszal, a járványügyi védekezés miatt elmaradt 23 300 előrehozott vizsgát tette most le . Kiemelték: jelentősen javult a vizsgák átlageredménye.

A mai adatok szerint 1894 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 308 262 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 154 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 8 616 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 114 631 fő, az aktív fertőzöttek száma 185 015 fő. Az aktív fertőzöttek 18%-a, az elhunytak 20%-a, a gyógyultak 21%-a budapesti. 6727 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 495-en vannak lélegeztetőgépen.

Helyi információk a képre kattintva .

SARS SARS-COV-2 tájékoztatás Letenye város 2020. december 22. - kedd 15 fő igazolt koronavírusos beteg 20 fő járványügyi megfigyelés alatt

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.