Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.11.18

Letenyén is megoldódik az úszásoktatás .

Több mint 1.1 milliárd forintból épülhet meg a letenyei járás tanuszodája. Az 1300 négyzetméter hasznos alapterületű létesítményben egy 25 méteres, hatpályás, szabványméretű medence és egy 10×6 méteres tanmedence épül, ami nem csak a diákok kötelező úszásoktatásnak, de akár a szabadidő- és versenysportnak is lendületet adhat a településen.

A letenyei járásba is indokolt egy tanuszoda kialakítása, melyhez a szükséges területet – az iskola hátsó udvarát és az óvodaudvar egy részét – az önkormányzat át is adta a létesítmény majdani üzemeltetőjének, a Beruházási, Műszaki, Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt-nek .

– Örömteli, hogy a letenyei járás iskoláinak tanulói hamarosan helyben, korszerű körülmények között vehetnek részt a kötelező úszásoktatásban – mondta Magyar Ferenc, a tankerületi központ vezetője annak kapcsán, hogy a minap döntés született a beruházás megvalósításáról.

– A 2010-et megelőző évek kormányzati politikájának eredménye látványos volt: alulfizetett sportolók és edzők, tengődő és megszűnő sportegyesületek, rossz minőségű pályák és lepusztult csarnokok jellemezték a hazai sportéletet – idézte fel Cseresnyés Péter. A korábbi kedvezőtlen folyamatok pozitív irányba fordultak, ennek köszönhetően egyre többen sportolnak egyesületben, a megszűnt vagy tönkrement sportpályák helyett pedig újak épülnek. Többek között vidéken egy sor kisebb csarnok és tanuszoda épült, s épül, köztük rengeteg járási székhelyeken – többek között Letenyén -, amelyek a kistérségek sportközpontjaivá válhatnak a jövőben.

A tanuszoda építésének természetesen a helyi általános iskolában örülnek a legjobban. Simon Márta igazgató elmondta: reményei szerint a hamarosan megépülő uszoda nem csak a mindennapos testneveléshez és az úszásoktatáshoz nyújt majd segítséget, de a későbbiekben igazi közösségi térré is válhat a létesítmény, hiszen szentélye lehet a szabadidő- és versenysportnak egyaránt. A teljes beruházás a munkaterület átadását követően körülbelül másfél év múlva készülhet el.

Teljes tartalom és forrás : zaol.hu

A kép illusztráció

Tanuszoda

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.