Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.11.22

Védelmi gyakorlat: veszélyes fákat vágtak ki Bázakerettyén

Egyik helyszínen emelőkosaras kocsi segítségével gallyazták le azokat a fákat, amelyek kidöntése a légvezetékek, a lakó- vagy gazdasági épületek, egyéb objektumok miatt nehézségekbe ütközött, de akadtak olyan fák is, amelyeknek a törzsét is álló helyzetben kell eldarabolni, ennél a műveletnél szintén az emelőkosaras járművet használták. Egy másik csapat eközben sorra vágta ki azokat az elkorhadt vagy veszélyesnek ítélt fákat, amelyek problémamentesen ledönthetőek voltak.

A veszélyes fákat Cserép Szabolcs és Ernszt Gábor a Mura mentőcsoport tagjai vágták ki .

katasztrófa védelmi gyakorlat

– Aminek ma Bázakerettyén részesei vagyunk, az a Mura Mentőcsoport és a helyi köteles polgári védelmi egység úgynevezett együttműködési gyakorlata – foglalta össze a munkálatokat irányító Cselényi József Attila, a letenyei katasztrófavédelmi őrs parancsnoka. – A gyakorlaton összesen 35 fő vesz részt, ebbe a létszámba már azok a helyiek is beletartoznak, akik veszélyhelyzet idején, szükség esetén mozgósításra kerülhetnek.

Csatlós Csilla azt mondja: ezért is fogadták örömmel a Zala Megyei Polgári Védelmi Szövetség és a Zala Megyei Védelmi Bizottság felajánlását, illetve anyagi támogatását a gyakorlat megtartásához, hiszen ezzel egy jelentős tehertételtől szabadul meg az önkormányzat. 

Teljes tartalom és forrás : zaol.hu

Védelmi gyakorlat: veszélyes fákat vágtak ki Bázakerettyén | ZAOL

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.