Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.12.31

Vírusinfó : Folytatódik a nagyobb idősotthonok bentlakóinak és dolgozóinak oltása .

 

Koronavírus : leleplezték az egyik elterjedt összeesküvés-elméletet .
A különböző közösségi médiumokat használók bizonyára találkoztak már azzal az összeesküvés-elmélettel, hogy a koronavírus-vakcinával egy mikrochipet is bejuttatnak a szervezetünkbe, amellyel lenyomozhatóvá válunk.
Ehhez kapcsolódó "bizonyítékként" terjed egy kép, amely az egyik ilyen mikrochip kapcsolási rajzát hivatott “bemutatni”. Mindazok, akik elhitték, valójában egy jól sikerült vicc áldozatai .
Az ábra valójában egy, a magyar hangszerüzletekben is kapható elektromos gitárhoz vásárolható pedálhoz tartozik. A rajzon egyébként rajta is vannak a hivatalos szakszavak, mint például a “volume”, ami ugyebár a hangerőt jelenti, illetve a “bass”, ami pedig a basszust. Már ezek is gyanút kellene, hogy keltsenek .
A Mashable szerint elképzelhető, hogy a rajzot szándékosan, a kétkedők ugratása miatt készítette valaki, és hagyta rajta a már említett kulcsszavakat. A hiszékenyeknek viszont ezek sem szúrtak szemet .
Nekik üzenjük : ne tegyék, saját magukat sodorják kellemetlen helyzetbe . A vakcinákban nemhogy mikropchip nincs, még áramkör sem. Ahogy például az orvosi maszkban lévő merevítő sem 5G-s antenna .
 
A Pfizer vakcinája a második oltástól számítva egy hét után fejti ki hatását, tehát összességében egy hónap után nyújt védettséget a koronavírus ellen - mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője .
Hétvégén is folytatódik a védőoltás 150 főnél nagyobb létszámmal működő idősotthonokban. Az intézményekben gondozott idősek és a dolgozók is megkapják a koronavírus elleni vakcinát. Az oltási tervnek megfelelően az egészségügyi dolgozók oltása mellett a fokozatosan végzik szociális intézményekben is az oltásokat.
Az ország négy legnagyobb, 400 fő fölötti létszámú intézményében csütörtökön összesen több mint 1200 oltásra jelentkező személy kapta meg az oltást (762 fő gondozott, és 440 fő intézményi dolgozó). Szombaton és vasárnap azok az otthonok is sorra kerülnek, ahol több mint 150 idős él; ez országszerte összesen 61 intézményt érint, amelyekben 5215 bentlakó és 1874 dolgozó, összesen 7089 fő jelentkezett az oltásra. A vakcinák beadását orvosi vizsgálat előzi meg, amely megállapítja, hogy az érintett megkaphatja-e az oltást. A mobil oltócsapatok az intézményen belül fogják elvégezni a védőoltást a már bevezetett protokoll szerint.
A friss adatok szerint 1778 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 342 237 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 94 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 10 648 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 197 936 fő, az aktív fertőzöttek száma 133 653 főre csökkent.  4980 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 357-en vannak lélegeztetőgépen. A kórházi oltópontokon folyamatos az egészségügyi dolgozók oltása és az idősotthonokban is megkezdődött az oltás. A következő vakcinaszállítmány kedden várható. A járvány lassítása és a kórházak teljesítőképessége érdekében továbbra is érvényben vannak az eddigi védelmi intézkedések és február 1-ig érvényben is maradnak.

vírusinfó

Vizsgálják az elsőként Angliában azonosított, gyorsabban terjedő vírusmutáció jelenlétét, de egyelőre ilyet Magyarországon nem találtak. A mutációnak kétszeres a reprodukciós rátája, jellemzően fiatalok adják át egymásnak, de nem okoz súlyosabb tüneteket .

Nincs influenzajárvány Magyarországon. A magyar lakosságra nézve 150 százezrelék a járvány küszöbértéke, a jelenlegi számok ettől messze elmaradnak, ami az influenza elleni védőoltásnak és a higiénés szabályok betartásának köszönhető. 

vírusinfó

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.