Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.08.17

Magyarország egyik legizgalmasabb múzeuma

Magyarországon rengeteg olyan helyszín, programlehetőség van, amiért önmagában érdemes útra kelni. Ilyen például a szolnoki RepTár, amely a repülés szerelmeseinek éppúgy ajánlható, mint családi programnak. A múzeum megérdemelten foglalja el a klasszisoknak kijáró helyét az ország legizgalmasabb tárlatai között.

Magyarországon is egyre több olyan múzeum van, amely élmény, interaktivitás, kialakítás, tárlatgazdagság, egyszóval színvonal tekintetében országos, ha nem épp európai nívóra emelkedik – írja az Origo.

Szolnok, illetve az ország egyik legklasszabb múzeuma még tömegközlekedést használva is könnyen megközelíthető. Ha például vasúttal megyünk Szolnokra, érdemes lehet a sétát választani, a hely ugyanis egyáltalán nincs messze az állomástól. A RepTár bejárata az Indóházban van, az 1847-es, egykori „felvételi épületben”, amely a magyar vasút hőskorában épült.

A fedett és a szabadtéri részen együttesen közel 65 ezer négyzetméteren merülhetünk el a látnivalókban. Érdemes több órát szánni a sétára, mert a hely tényleg minden szegletében magával ragadó. A látogatóbarát hozzáállást jelzi viszont, hogy bármikor megszakítható a nézelődés, ki lehet menni a múzeumból, majd oda vissza.

A RepTár nem csak egyszerű kiállítás, hanem valóban egy tematikus, egész napot kitöltő élménypark – vagyis múzeum a szó legjobb, leginkább edukációs értelmében.

Életkortól függően, a kisebbek beülhetnek egy egykor szolgálatban álló gép botkormánya mögé, a nagyobb gyerekeket pedig repülőgép-szimulátor, illetve 4D mozi várja.

Teljes tartalom és forrás : https://www.teol.hu/kultura/hazai-kultura/ime-magyarorszag-egyik-legizgalmasabb-muzeuma-2670338/

Index – Spitfire és Messerschmitt – Galéria