Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mai tükör

 

Cikkek

2022.01.09

A KISFIÚ KÖVEI – TÖRTÉNET A VALÓDI ÉRTÉKEKRŐL

/ Menüpont: Mai tükör

A KISFIÚ KÖVEI – TÖRTÉNET A VALÓDI ÉRTÉKEKRŐL

A történet a teljes bejegyzésben olvasható

Google

 
Teljes bejegyzés

2022.01.02

AKINEK NINCS, AZ MÉG ABBÓL IS ADNI AKAR

/ Menüpont: Mai tükör

Néha úgy tűnik, hogy az emberiség kezd elembertelenedni. Úgy tűnik, hogy mindenki rohan, mindenki a saját dolgaira koncentrál, és mindenki szeretné a legtöbbet kapni úgy, hogy neki a lehető legkevesebbet kelljen adnia. Foghatjuk ezt a 21. századi kultúrára, foghatjuk a  fogyasztói társadalomra vagy a politikára, de valójában mindannyian nap mint nap meghozunk személyes döntéseket, amelyekkel vagy az emberséget, vagy az embertelenséget képviseljük. Erről szól az a rövid történet, ami a teljes bejegyzésben olvasható .

AKINEK NINCS, AZ MÉG ABBÓL IS ADNI AKAR

 
Teljes bejegyzés

2021.10.16

Mai beszélgetés egy kisebbfajta mezei istenség és Ádám közt

/ Menüpont: Mai tükör

Mai beszélgetés egy kisebbfajta mezei istenség és Ádám közt

 

Mai beszélgetés egy kisebbfajta mezei istenség és Ádám közt :

A mi Ádámunk áhítattal felnézve istenére , szomjúhozva a bölcsesség morzsáit épp kérdésre nyitotta volna a száját , amikor a szóban forgó isten látni vélve szolgája gondolatait , a bosszantó kérdéseket megelőzendő / kihasználva helyzeti előnyét / azonnal és gyorsan megkísérelt világosságot gyújtani hősünk fejében .

-Mondd Ádám ! Te miből gondolod , hogy engem érdekel , hogy …. ?

Itt egy hosszú felsorolásnak kellene lennie olyan dolgokról aminek Ádámhoz és az ő esetleges kérdéseihez semmi köze sincs , csupán az illető istenség egójának kellőképpen való tovább polírozását hivatott megvalósítani , a különböző nagyobb istenségek neveinek bevonásával .

Nem lesz !

Nem lesz , mert éppen elég az , hogy Ádám pillanatokon belül lefáradt , nem kell az olvasónak is így járnia !

Szegény szerencsétlen emberfia csak nézett a rá zúduló információ áradattól , / ami amúgy egyáltalán nem rá tartozott / és még pironkodott is volna a magasröptű levezetés hallatán , ha a pofáján már fel , vagy le nem égett volna a bürke a napon .

Folytatás a teljes bejegyzésben .

 
Teljes bejegyzés

2021.09.05

Szomorú történet egy cicáról , ami megváltoztathatja a szemléletedet a világról , és benne a valódi értékekről !

/ Menüpont: Mai tükör

Egy nagyon szomorú történet egy cicáról , amelynek nem lehet tudni , hogy mennyi a valóságalapja , de megváltoztathatja a szemléletedet a világról , környezetedben zajló dolgokról és a valódi értékekről !

 

A környékbeli összes gyerek figyelmeztetve volt, hogy ne nyúljon hozzá, a felnőttek kövekkel hajigálták és leöntötték, ha az otthonukhoz közel ment...

Sok megható történetet olvashattál már arról, milyen hálás egy kisállat, ha szereted. Ne csodálkozz, ha ennek a végén könnyezni fogsz.

 

Mindenki, aki ugyanabban a lépcsőházban lakott, ahol én, tudta ki az a Ronda. Ő volt a rezidenciánk fiúmacskája.

 

Ronda három dolgot szeretett csak igazán ezen a világon: verekedni, a szemétből enni és mondhatnánk úgy, a szerelmet. Ezen három dolog kombinációja az élettel igen nagy hatással volt Rondára.

 

Először is, csak egy szeme volt és ahol a másiknak kellett volna lennie, csak egy tátongó lyukat lehetett látni. Ugyanezen az oldalon hiányzott a füle, mindemellett a bal lába csúnya törést szenvedett egy adott ponton, ami annyira természetellenes módon forrt össze, hogy Ronda mindig úgy ment, mintha befordulna egy sarkon. A farkacskáját már rég elhagyta, csak egy csúnya kis csonk volt a helyén, amit mindig megrántott vagy épp ráncigált. Ronda egy sötétszürke-csíkos cirmos fajta volt, kivéve, hogy ez alig látszott a fején és nyakán levő sérülések, sebek összeforrása miatt; a válla pedig tele volt kullanccsal és sárga varral.

 

Ha valaha valahol valaki meglátta őt, mindig ugyanaz volt a reakció: Milyen ronda macska ez! A környékbeli összes gyerek figyelmeztetve volt, hogy ne nyúljon hozzá, a felnőttek kövekkel hajigálták és leöntötték, ha otthonukhoz közel ment vagy épp kis mancsait szorították az ajtófélfa közé, ha nem akart elmenni.

 

Rondának mindig ugyanaz volt a reakciója. Hogyha a slagot felé tartották, hogy lespricceljék vele, ő addig állt rendíthetetlenül, teljesen átázva, amíg a másik fél fel nem adta a küzdelmet és el nem ment. Hogyha valaki megdobálta őt, Ronda testével teljesen feltekerőzött a tettes lábai köré így megbocsájtva neki cselekedetét. Ha gyereket látott, eszeveszett nyávogással azonnal felé szaladt és fejecskéjével a kezébe bújt, szeretetért könyörögve. Hogyha valaki felvette őt, Ronda hálásan kezdte el nyalogatni annak ingét, fülbevalóját vagy amit csak képes volt elérni.

 

Ronda története Délnyugat Krónika

 

Egy napon Ronda a szomszédom Husky kutyája felé mutatta ki szeretetét. Természetesen erre a szomszédaim nem reagáltak jól és a szerencsétlen kiscicát teljesen szétmarcangolták. A lakásomból hallottam Ronda ijedt nyávogását így azonnal a segítségére siettem. Amint odaértem már tudtam, hogy Ronda élete a végét járja.

 

A vizes földön feküdt, a hátsó lábai és a dereka teljesen kifordulva a helyükről és egy mély hasadás tátongott a mellén. Amint felemeltem őt hallottam, ahogyan liheg és zihál, éreztem, ahogyan küzd. Nagy fájdalmat okozhatok neki ezzel – gondoltam.

 

Aztán egy ismerős érzésre figyeltem fel a fülem környékén – Ronda, még a hatalmas fájdalmak és haldoklása közepette, nyaldosni próbálta a fülemet. Közelebb húztam magamhoz ő erre a fejecskéjét a kezembe nyomta. Aztán az egyetlen kis, aranyszínű szemével rám nézett- hallottam, ahogyan dorombolni kezd. Még a legnagyobb fájdalmában is ez a harcedzett macska nem vágyott semmi másra, csak egy kis törődésre... vagy inkább együttérzésre.

 

Abban a pillanatban úgy gondoltam, hogy Ronda a legszebb és legszerethetőbb élőlény az egész világon! Nem próbált megharapni vagy megkarmolni, egy pillanatig sem próbált meg elszökni vagy elszaladni tőlem, nem küszködött. Csak rám pillantott, abban bízva, hogy megszabadítom fájdalmától.

 

Ronda meghalt, még mielőtt beértem volna a lakásomba. Utána hosszú ideig fogtam őt azon gondolkodva, hogy ez a kis ijedt, kóbor macska mennyire képes volt megváltoztatni a véleményem arról, hogy mi is az igazi, tiszta és feltétel nélküli szeretet. Ő többet tanított nekem arról, hogy milyen adni és milyen együtt érzőnek lenni, mint több száz könyv, kurzus vagy kibeszélő-show – ezért mindig is nagyon hálás leszek neki. Ronda kívülről látszott ijedtnek, én pedig belülről voltam az – épp azért ideje volt megtanulni, hogy milyen is igazán és mélyen szeretni. És hogy teljesen odaadjam magam annak, aki fontos.

 

Sok ember szeretne gazdagabb, sikeresebb, kedveltebb, szebb lenni, de én... mindig megpróbálok Ronda maradni.'

 

 
Teljes bejegyzés

2021.08.04

Tükör

/ Menüpont: Mai tükör

A bejegyzésben megjelenő szereplők nem valós személyek , mindennemű esetleges hasonlóság a valósággal pusztán a véletlen műve . Ennek következtében mindenféle elvonatkoztatás vélt vagy valós személyekkel , helyekkel eseményekkel , ideológiai vagy politikai nézetekkel kapcsolatban indokolatlan és értelmetlen .

 

Két haver beszélget a kocsmában .
- Te ! Itt évek óta egyre pocsékabb a pálinka .
- Hát igen , na de ennél ma már az egész országban nincs jobb .
- Az igaz . De most már sz@r@bb sem .


/ Nem gondolkodik ! Értelmetlen ! UTCÁRA nyílik a csárdaajtó . /

Csárda – Wikipédia

 
Teljes bejegyzés

2021.06.01

HIÁBA ÖNTÖZÖD, HA NEM JÓ A TALAJ – AVAGY A TRAGIKUS ÉLETUTAK LÉLEKTANA

/ Menüpont: Mai tükör

Van egy nagy hasonlóság a virágok és az emberek között: mindketten könnyen elhervadnak – látszólag minden ok nélkül is.

Egyik nap még virulni látod, a következő napon viszont már feltűnik, hogy valami nagyon nincs rendben vele. Aztán egyre rosszabb lesz.

Mindent megteszel, hogy elkerüld a hanyatlást – öntözöd a virágot, segítesz a szenvedő embertársadnak, vagy épp a saját életeden próbálsz valamit változtatni –, azonban jó esetben is csak lassítani tudod a folyamatot.

Továbbiak a teljes bejegyzésben

Hiába öntözöd, ha nem jó a talaj - krónika

 
Teljes bejegyzés

2021.03.28

Sérült-e Magyarországon a jogállamiság?

/ Menüpont: Mai tükör

Sérült-e Magyarországon a jogállamiság? Ez volt az utóbbi évek egyik nagy kérdése Európában. A kormány szerint a jogállamiságnak még definíciója sincs. Elméleti vita helyett nézzük meg egy konkrét példán keresztül, hogy a jog-e az úr hazánkban.

Videó a teljes bejegyzésben .

 

Állami vagy jogállami: az itt a kérdés - PolAlap - A politikai alapozó

 

 
Teljes bejegyzés

2021.01.10

Előítéletek és tévedések

/ Menüpont: Mai tükör / Hozzászólások: 0

Előítéletek és tévedések .

Videó a képre kattintva .

 
Teljes bejegyzés

2020.12.20

A nagypapa és az unoka .

/ Menüpont: Mai tükör / Hozzászólások: 0

Volt egyszer egy jómódú család, ahol anya, apa, nagypapa, és 1 gyerek élt együtt egy fedél alatt.

A családi étkezések mindig közösen, az asztalnál zajlottak. Karácsonykor mindig szép terítő, friss virág, és drága étkészlet került az asztalra, úgy, ahogy illik.

A nagypapa már öreg volt, reszketett a keze, sokat betegeskedett. Ezért kilötyögtette az ételt a drága asztalterítőre. Rossz szemmel nézte ezt a menye, és ezért korholta az idős embert. Karácsonykor azonban megelégelte a dolgot, és nem engedte a családi asztalhoz ülni. Így a nagypapa a sarokban ült le egy sámlira, ölbe vette a tányérját, és úgy evett.

Egy óvatlan pillanatban azonban kiesett az öléből a gyönyörű tányér, és tartalmával együtt leesett a konyha kövére, ami darabokra tört. Nagyon mérges lett az asszony, és a férje is, hogy a drága étkészletből eltört egy tányér, amit nagyon sajnáltak. Rá is ripakodtak az idős emberre az ügyetlensége miatt. Ezért karácsony másnapján elővettek egy csorba, megkopott cserépedényt, és az volt a nagypapa tányérja.

Ő nem ellenkezett, beletörődött a sorsába, és elfogadta az ócska holmit. Finom vacsora került bele, a nagypapa pedig könnyes szemmel evett. Szeretett volna ő is az asztalnál ülni a családjával.

A szomorú baleset azonban újra megismétlődött . Ez a kopott kis cserépedény is kiesett a nagypapa remegő kezéből, és ripityára tört a konyha kövén. Az anya már készült, hogy ismét leszidja a nagypapát, amikor felugrott az asztaltól a gyermek , és odasietett a cserepekhez. Elkezdte összeszedegetni óvatosan, egyenként.

Látva ezt az apja ráripakodott, hogy üljön le. A gyerek ránézett, és azt felelte.

Nem ülök le. Összeszedem, és összeragasztom a cserepeket, hogy amikor ti lesztek öregek, akkor ti is ehessetek ebből a tányérból emlékeztetőül !

 

A nagypapa karácsonya

 
Teljes bejegyzés

2020.10.03

Avarégetés, avagy a füst másik oldala

/ Menüpont: Mai tükör / Hozzászólások: 0
Azok, akik kertes házban élnek, és nem szakítottak még végérvényesen a hagyományokkal, bizonyára nehezen fogják viselni a januárban életbelépő törvényt, melynek értelmében tilos a kerti hulladékok nyílttéri égetése. A törvény nem új, viszont az 1995-ös törvény lehetőséget biztosított az önkormányzatoknak, hogy rendeletekben szabályozzák a kerti tüzeléseket. Legtöbb helyen heti 2 nap engedélyezték a tüzelést. A törvény lényegében most sem változott, csupán kikerült belőle az a rész, amely lehetővé tette a helyi szintű megengedő rendeletek létrehozását.
Miért probléma a tüzelés?
Aki vidéken él, annak nem kell bemutatni, hogyan néz ki a település egy tüzelőnap alkalmával. Főként párás őszi napokon, a füst rátelepszik a házakra, udvarokra, kertekre. Meglehetősen kellemetlen tud lenni, de érdemes megvizsgálni miért van ez.
 
 
 
Teljes bejegyzés

2020.08.19

Balatoni malacságok DAGONYA / Mese /

/ Menüpont: Mai tükör

Balatoni malacságok

DAGONYA

/ Mese /

Volt egy disznó , aki megvette az erdő utolsó dagonyázó helyét , majd körbekerítette .

Bevitt két ismerős rókát és kiadta nekik , hogy mindennel lássák el a vendégeket jó pénzért !

Mivel a kerítésen kívülre a kijárás elég körülményes , időigényes és egyéb költségekkel járó műveletté vált , a vendégek megszokták , hogy kicsit ugyan drágábban , de viszonylag kényelmesen minden szabadidős tevékenységüket , egyéb szükségleteiket , helyben oldják meg .

Tönkre is ment a kerítésen kívül az összes nyúl vállalkozása .

Sebaj a disznó azokat is felvásárolta , majd kiterjesztette a kerítést ezek határáig .

Aztán visszavette a nyulakat alkalmazottnak és megdupláztatta az árakat az összes kiszolgáló egységben , hogy mindenki jól járjon és elejét vegye a változásokból adódó konkurenciaharcnak !

Ennek következtében a vendégek fele ugyan elmaradt , mert ezeket az árakat már nem bírta megfizetni , de ez nem okozott problémát , mert a haszon ugyan az maradt , csak a munka lett a fele !

Ezek után meg is nyerte a disznó jelentős fölénnyel a következő évi választásokat is , mert bizony egy ilyen tehetségnek megvannak az ambíciói , amit ki kell teljesíteni .

A rókák alapból rá szavaztak , a nyulak szintén , mert nem akarták még a munkájukat is elveszíteni .

A megmaradt vendégek zöme szintén , mert abban a körben ahová ők így bekerültek elitnek érezhették magukat .

Egyedül azok nem szavaztak rá , akik így mindenből kikerültek , de ott is megoszlottak a szavazatok mert voltak akik még bíztak .

Ki az esetleges ismeretségében , ki a szerencséjében , ki a nyelvében .

A nemmel szavazók még a „ nevetséges „ egyharmadot sem tették ki !

Így lett aztán az egész erdő a disznóé és így kerültek az állatok a kerítésen kívülre !

 

By: Patriot

 

Elkészült a Balaton dala- hallgasd meg ha egy kis nyári balatoni ...

 

 

 
Teljes bejegyzés

2020.08.16

EMBEREK, AKIKTŐL KÖNNYEN HÁNYINGERED LEHET

/ Menüpont: Mai tükör
Nemcsak az ételek között van olyan, amit nem vesz be a gyomrunk; bizonyos emberi jellemvonások is kiválthatnak hányingert abból, akit egyenességre és őszinteségre neveltek. Mert aki életének minden megpróbáltatása, minden kihívása és negatív hatása ellenére megőrizte a gerincét, az sokszor nem tud mit kezdeni ugyanúgy két lábon járó, ám gerinccel nem rendelkező társaival. Azokkal, akik a szemébe vigyorognak, a háta mögött viszont vicsorognak. A képmutatókkal.
Tudod, mit szeretek abban, ha valaki nyíltan utál engem? A letisztult egyszerűséget, amivel a kapcsolatunk a helyére kerül, és ott is marad: a kukában. Nincs kérdés, nincs találgatás, nincs áskálódás, nincs manipuláció. Őszintén kifejezi az érzéseit, és ha nem vagyunk egymással kompatibilisek, akkor a kapcsolatunk le is zárul békében. Részemről mindenképpen békében, ő pedig ha cipelni kívánja a terhét, akkor cipeli tovább egymaga.
Ezért van az, hogy még a nyíltan gyűlölködőket is jobban tisztelem, mint azokat, akik látszat életet élnek. Pedig ennek a kategóriának is akad szép számmal képviselője.
Vannak ezek a „jó emberek” mindenfelé – valószínűleg a Te életedben is bőven akadnak –, akik baromira megfelelnek minden társadalmi elvárásnak: gondos szülők vagy erkölcsös fiatalok, rendesen végzik a dolgukat, és igazán nem lehet senkinek sem oka arra, hogy bármiért is megszólja őket. Legalábbis a kép, amit mutatnak magukról, az ilyen.
A valóság azonban ennél összetettebb. Hiába teszik ugyanis a szépet akkor, ha érdekük épp úgy kívánja, mert amint a szélirány változik, már egészen más „értékrendet” képviselnek. Hiába kedvesek veled szemtől szemben, mert amint megfordulsz, már nem tudhatod, hogy mire számíts tőlük. Hiába vallják magukat a társadalom becsületes mintapolgárainak, mert a sumákolás, az áskálódás és a képmutatás mindennapi eszköztáruk elengedhetetlen elemei. És hiába mutatják magukat kifelé boldognak, belül mélyen nagy üresség tátong a lelkükben.
 
Teljes bejegyzés