Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.10.16

Mai beszélgetés egy kisebbfajta mezei istenség és Ádám közt

Mai beszélgetés egy kisebbfajta mezei istenség és Ádám közt

 

Mai beszélgetés egy kisebbfajta mezei istenség és Ádám közt :

A mi Ádámunk áhítattal felnézve istenére , szomjúhozva a bölcsesség morzsáit épp kérdésre nyitotta volna a száját , amikor a szóban forgó isten látni vélve szolgája gondolatait , a bosszantó kérdéseket megelőzendő / kihasználva helyzeti előnyét / azonnal és gyorsan megkísérelt világosságot gyújtani hősünk fejében .

-Mondd Ádám ! Te miből gondolod , hogy engem érdekel , hogy …. ?

Itt egy hosszú felsorolásnak kellene lennie olyan dolgokról aminek Ádámhoz és az ő esetleges kérdéseihez semmi köze sincs , csupán az illető istenség egójának kellőképpen való tovább polírozását hivatott megvalósítani , a különböző nagyobb istenségek neveinek bevonásával .

Nem lesz !

Nem lesz , mert éppen elég az , hogy Ádám pillanatokon belül lefáradt , nem kell az olvasónak is így járnia !

Szegény szerencsétlen emberfia csak nézett a rá zúduló információ áradattól , / ami amúgy egyáltalán nem rá tartozott / és még pironkodott is volna a magasröptű levezetés hallatán , ha a pofáján már fel , vagy le nem égett volna a bürke a napon .

Illetve , csak nézett volna , mert csak hallgatott , ugyanis e beszélgetés egy mai modern kütyün , az úgynevezett Okoscsócsálomazagyad gondolat átvivő kézi készüléken zajlott 

Emberünk illedelmesen végighallgatva az istenség mondandóját , ismételten levonva bizonyos következtetéseket nyelt egyet és magázásról tegezésre váltva a kérdésre egy kérdéssel válaszolt 

-Mondd ! Miből gondolod , hogy engem érdekel , hogy téged mi nem érdekel ?

Ezzel megfordult , és szakított még egy almát .

Boldog befejezésként írhatnánk , hogy : „ és lőn világosság „ .

Ám mint láthatjuk nem lőn . Illetve nem láthatjuk , mert a totális sötétségben nem igazán látszik a pislákoló világosság .

Csak érezzük hiányát .

Tanulság ?

Á.

A tanulság !

A tanulság talán csak annyi , hogy : Hiába az alma ami a tudást hordozza , ha már a fa is ami termi , alapból korhadt .

Ó milyen szép végkövetkeztetés !

Ja nem .

Szomorú valóság ?

Ui. : Nem tudom és ezért nem is mondom , hogy törődj bele , de jelen esetben elégedj meg ennyivel kedves olvasó , hisz nem lehet minden mesének happy end a vége főleg akkor , ha a mese nem is biztos , hogy az .

By: Patriot

 

Nem biztos, hogy alma volt a tiltott gyümölcs az Édenkertben